YouTube ve Spotify, Apple Vision Pro için uygulama desteği sunmayacak

YouTube, Apple Vision Pro için bir uygulama geliştirmeyecek ve iPad uygulamasının da Apple Vision Pro içinde çalışmasına izin vermeyecek.
YouTube ve Spotify, Apple Vision Pro için uygulama desteği sunmayacak

Uzun zamandır merakla beklenen Apple Vision Pro'nun 2 Şubat tarihinde resmen satışa sunulacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Kısa süre önce ise Vision Pro için geliştirilen ilk uygulamalar App Store'da yayınlanmaya başladı.

Hatırlatmak gerekirse Apple, daha önce Vision Pro için mevcut olacak bazı uygulama ve oyunların önizlemesini yapmıştı. Söz konusu uygulamalar ve oyunlar arasında ise Keynote, Microsoft Office, Slack, Zoom, Disney+, Max ve Fruit Ninja gibi önemli markalar yer aldı.

Önemli markalar şimdiden Apple Vision Pro için uygulama geliştirmeye başlasa da, Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre YouTube ve Spotify bu markalar arasında yer almayacak. Ortaya çıkan bilgilere göre YouTube, Apple Vision Pro için bir uygulama geliştirmeyecek ve iPad uygulamasının da Apple Vision Pro içinde çalışmasına izin vermeyecek.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Spotify da YouTube ile benzer bir yol izleyecek ve Apple Vision Pro için uygulama geliştirmeyecek. Apple Vision Pro'nun özellikle görsel bir deneyim sunduğu düşünüldüğünde, platform içinde YouTube uygulamasının yer almaması önemli bir eksiklik olarak ön plana çıkıyor. Hem YouTube hem de Spotify'ın Apple Vision Pro içinde yer alacak olan Safari internet tarayıcısı üzerinden erişilebilir olacaklarını da ekleyelim.

Resmi uygulamalar yerine Safari üzerinden kullanılacak olan YouTube ve Spotify'ın Apple Vision Pro'da nasıl bir performansa sahip olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.