Uygulama gelirlerinde ChatGPT ile yarışan yapay zeka uygulamaları

Yapay zeka fotoğraf uygulamaları ve bazı yapay zeka chatbot uygulamaları, mobil uygulama tüketici harcamalarında ChatGPT'yi geride bırakıyor.
Uygulama gelirlerinde ChatGPT ile yarışan yapay zeka uygulamaları

ChatGPT'nin mobil uygulamasının eylül ayında 4,58 milyon dolar brüt gelir elde ettiğini sizlere aktarmıştık. İndirme açısından diğer yapay zeka chatbot uygulamarını geride bırakan ChatGPT aynı zamanda gelir bakımından da pazar lideri olarak konumlanıyor. Öte yandan ChatGPT'nin bir yapay zeka uygulaması olarak gelir açısından zirvede yer aldığını söyleyebilmek mümkün değil. Fotoğraf odaklı yapay zeka uygulamaları, gelir açısından ChatGPT'nin performansını aşıyor. 

ChatGPT'nin öne çıkan verileri

ChatGPT'nin uygulaması 6 günde 500 bin indirmeye ulaşarak pazarı etkisi altına almıştı. İlk ayında yalnızca iOS sürümü mevcut olan uygulama, bu süre zarfında 3.9 milyon indirmeye ulaşmıştı. Haziran ayında ise 15.1 milyon indirmeye ulaştı. Temmuz ayında indirmelerde yavaşlama görülse de, 2023'ün eylül ayı itibariyle ChatGPT 23 milyon indirmeye ulaşmayı başardı. 

Aynı şekilde ChatGPT'nin mobil cihazlardaki kullanımı da artış gösterdi. Mayıs ayında 1.34 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısı Eylül ayında 38.88 milyon oldu. 

Bunlara ek olarak, ChatGPT'nin mobil uygulaması tüketici harcamaları açısından yapay zeka chatbot pazarındaki değerleri aşıyor. Piyasaya sürüldüğü ay 352 bin 929 dolar gelir elde eden uygulama, Eylül ayında 1.98 milyon dolar, 24 Ekim itibarıyla 2.39 milyon dolar gelir elde etti. 

Yapay zeka chatbot uygulamalarının gelir, indirme ve kullanım verileri

Buna rağmen, gelir açısından yapay zeka chatbot alanında zirveye yerleşmiş değil. Eylül ayında Chat & Ask AI, 3.38 milyon dolar gelir elde ederken, ChatOn — AI Chat Bot Assistant, 2.11 milyon dolar gelir elde etti. Böylece her iki uygulamada ChatGPT'nin gelirlerini aşmış oldu. Eylül ayında AI Chatbot — Nova ve AI Chatbot: AI Chat Smith de gelirleriyle ChatGPT'ye yaklaşan uygulamalar arasında yer aldı. AI Chatbot — Nova, 1.44 milyon dolar, AI Chatbot: AI Chat Smith ise 1.72 milyon dolar gelir elde etti. 

Eylül ayında 5 yapay zeka chatbot uygulaması 2 milyon indirmeyi geçti. Bu bağlamda Chat & Ask AI 2.44 milyon, ChatOn — AI Chat Bot Assistant 2.02 milyon, AI Chatbot — Nova, 3.1 milyon ve AI Chatbot: AI Chat Smith 2.9 milyon indirme aldı. 2 milyonu aşan indirmeler, ChatGPT'nin aldığı 23 milyon indirme ile kıyaslandığında düşük kalsa da; bu veriler, bizlere pazarın büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Bunlara ek olarak İnsanların kendi sohbet robotlarını yaratmalarına olanak tanıyan ChatGPT alternatifi Character.AI, Eylül ayında 2.39 milyon indirme aldı. Bu arada Character.AI'ın mart ayında Andreessen Horowitz liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

Aylık aktif kullanıcı sayılarına baktığımızda ise Eylül ayında Chat & Ask AI'ın 9.7 milyon, ChatOn — AI Chat Bot Assistant'ın 3.5 milyon, Genie — AI Chatbot AI Assistant'ın 2.3 milyon, AI Chat — Chatbot AI Assistant'ın 2.17 milyon, AI Chatbot — Nova'nın 8.55 milyon, ve AI Chatbot: AI Chat Smith'in 8.48 milyon kullanıcıya sahip olduğunu görüyoruz. Character.ai ise 5.92 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip.

Yapay zeka fotoğraf uygulamalarının öne çıkan verileri

Yapay zeka devriminde yapay zeka fotoğraf uygulamalarının da yıldızı parladı. Geçtiğimiz ay 16.17 milyon indirme alan Remini'yi Eylül ayında 16.05 milyon indirme alan PicsArt AI Photo Editor takip ediyor. Remini, 6.2 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahipken, yapay zeka filtreleri sunan FaceApp, 6.4 milyon aylık aktif kullanıcı sayısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Ayrıca PicsArt, 4.27 milyon, Wonder — AI Art Generator, 4.77 milyon ve Facetune AI Photo/Video Editor 5.22 milyon aylık aktif kullanıcı sayısıyla adından söz ettiren uygulamalar arasında yer almakta.

ChatGPT 2023'ün Eylül ayı itibarıyla 1.98 milyon dolar mobil tüketici harcamasına sahip iken, bu segmentte Remini 6.22 milyon dolar, PicsArt 4.27 milyon dolar, Wonder 2.08 milyon dolar, BeautyPlus — AI Photo/Video Edit 4.78 milyon dolar, FaceApp 6.42 milyon dolar ve Facetune: AI Photo/Video Editor 5.22 milyon dolar elde etti. Yine de söz konusu fotoğraf uygulamaları olduğunda kullanıcılar, geçici trendlere kapılabiliyor. Dolayısıyla yapay zeka fotoğraf uygulamalarının başarısı her zaman sürdürülebilir olmuyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Lensa

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.