Lensa AI, Stable Diffusion'u kullanan Magic Avatars özelliğiyle büyümesini hızlandırdı

Kasım ayında, Magic Avatars özelliğini yayına alan uygulama, kullanıcılar tarafından devasa bir ilgi gördü. Ekim ayında 219 bin indirme alan Lensa AI, kasım ayında yüzde 631 büyüme ile 1.6 milyon kez indirildi. 
Lensa AI, Stable Diffusion'u kullanan Magic Avatars özelliğiyle büyümesini hızlandırdı

Stability AI'ın üretimi Stable Diffusion'dan faydalanan, Lensa AI kullanıcıların avatarlarını yapay zeka destekli filtre ve efektler ile zenginleştirmesini sağlıyor. Prisma Labs çatısı altında yer alan Lensa AI'ın viral olması, beraberinde sanat camialarında yeni tartışmaların da fitilini ateşledi.

Zira Stable Diffusion, Pinterest'te yer alan görsellerden, Smugmug ve Flickr'daki içeriklere, DeviantArt ve ArtStation'daki çizimlere ve hatta Getty ve Shutterstock'taki stok görsellere kadar pek çok görsel ile besleniyor. Bu da halihazırda görsel olarak üretim yapan sanatçıların içerikleriyle beslenen bir yapay zekanın aynı  sanatçıların işlerine rakip içerikler üretmesine yol açıyor. Gelin Lensa AI'ı yakından inceleyelim. 

Lensa AI nasıl çalışıyor? 

Her ne kadar Stable Diffusion'ın açık kaynak ve ücretsiz görsel üretiminden yararlansa da Lensa AI, yeni "magic avatars" özelliğiyle bunu gelire dönüştürmeyi ihmal etmiyor. Lensa, 44 TL ile 100 TL arası ücretler karşılığında gönderdiğiniz 10 ila 20 arası selfie'yi kullanarak, adeta yapay zeka destekli üretimsel sanat eserleri (generative art) oluşturuyor.

Bu noktada uygulamaya en az 10 görsel yüklemeniz gerektiğini belirtelim. Yükleyeceğiniz görsellerin kriterleri de uygulama içinde belirtiliyor. Kriterlere uymayan görsel yüklemeye çalıştığınızda ise platform, söz konusu görseli yok sayarak yeniden yüklemenizi talep ediyor. 

Görselleri uygulamaya yükledikten sonra 3 farklı paket seçeneği sunuluyor. 44,99 TL karşılığında 50 görsel, 69,99 TL karşılığında 100 görsel, 89,99 TL karşılığında 200 görsele kavuşuyorsunuz. Uygulama, Avatarları yaklaşık 40 dakika için oluşturuyor. 

Öne çıkan veriler

Sensor Tower verilerine göre 2018 yılından bu yana dünya çapında 22.2 milyon indirmeyi geçen uygulama, 29 milyon dolar gelir elde etti. Özellikle Kasım ayında, Magic Avatars özelliğini yayına alan uygulama, kullanıcılar tarafından devasa bir ilgi gördü. Ekim ayında 219 bin indirme alan Lensa AI, kasım ayında yüzde 631 büyüme ile 1.6 milyon kez indirildi. 

Lensa AI sırasıyla ABD'de ve Brezilya'da çok büyük ilgi görüyor. ABD pazarı, tüketici harcamalarının yüzde 58'ini oluştururken, Brezilya, Kasım ayında gerçekleşen harcamaların yüzde 31'ini oluşturuyor. Üstelik Brezilya'daki indirmeler, aydan aya yüzde 24,450 artış gösterdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.