Google'ın yeni hamlesi: Matematik problemleri "Arama" ile çözülecek

Masaüstü kullanıcıları, Google'da "matematik çözücü" diye arama yaptıklarında bu özelliği kullanabilecekler. Aynı özellik, yakın zamanda mobil cihazlara da gelecek.
Google'ın yeni hamlesi: Matematik problemleri

Matematik soyut bir konu olduğu için bazı öğrenciler için anlaması oldukça zor bir alan. Söz konusu matematik olunca aslında birçok uygulama ile karşılaşıyoruz ve bazı uygulamalar bu süreçte kişilere yardımcı oluyor; kimi işlem çözüyor, kimi uygulama ise konuları ve problemleri ayrıntılı olarak anlatıyor. Şimdi ise teknoloji devleri de bu alana el atmaya başladı.

Paylaşılanlara göre Google, matematik ve bilim konularında daha fazla destek sağlamak için önemli bir güncelleme başlattı. Şirket, trigonometri, hesaplama, geometri ve fizik gibi konularda, kullanıcıların problemlerini çözmelerine yardımcı olmak için adım adım rehberlik sunuyor.

Bu gelişme, özellikle öğrenciler ve matematikle ilgilenen kişiler için oldukça önemli. Zira şirket, bu hamlesi ile öğrenme süreçlerini destekleyerek, problemlerin çözümüne dair daha iyi anlayış ve rehberlik sunarak, matematik ve bilim alanlarındaki öğrenmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Şu an için bu özellik sadece masaüstü kullanıcıları için geçerli. Masaüstü kullanıcıları, Google'da matematik çözücü (how to solve) diye arama yaptıklarında bu özelliği kullanabiliyorlar. Aynı özelliğin yakın zamanda mobil cihazlara geleceği de belirtiliyor.

Geometri konusunda özellikle, Google Lens artık üçgen problemlerini hem görsel hem de metin temelli sorular halinde anlayabiliyor. Bu da kullanıcıların geometrik problemleri resimlerle çekerek daha doğal ve görsel bir biçimde anlamalarına olanak sağlıyor.

Google, lise seviyesinde fizikle ilgili soru sormak için büyük dil modellerini (LLM'ler) kullanıyor ve bu süreç, mart ayında matematik ve mantık yeteneklerini geliştirmek için Bard için Pathways Language Model (PaLM)’ın entegrasyonuyla başlamıştı.

Yeni özellik, kullanıcıların hem bilinen hem de bilinmeyen değerleri tanımlamalarına ve hangi formülleri ne zaman kullanacaklarını anlamalarına yardımcı oluyor. Bu sayede, kullanıcılar gelecekte karşılaşabilecekleri problemleri daha etkili bir şekilde çözebilir hale geliyorlar. 

Google'ın adım adım açıklamaları ve çözümleri sunma yeteneği, öğrencilere belirli matematik sorunlarını çözme yöntemlerini ve süreçlerini daha iyi anlama imkanı sağlayabilir. Ayrıca, görsel tanıma ve yazılı sorgu ile geometri problemlerine daha doğal bir şekilde yaklaşma özelliği, öğrencilere farklı öğrenme tarzlarını kullanarak daha verimli bir şekilde öğrenme imkanı sunabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.