6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT'nin uygulaması, 30'dan fazla yeni ülkeye açıldı

ChatGPT uygulaması 6 günde 500 bin indirmeye ulaştı. Uygulama Kanada, Hindistan ve Brezilya dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkeye daha açıldı. 
6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT'nin uygulaması, 30'dan fazla yeni ülkeye açıldı

OpenAI'ın ChatGPT'nin iOS uygulamasını yayınladığını sizlere aktarmıştık. Data.ai'ın paylaştığı bilgilere göre ChatGPT uygulaması 6 günde 500 bin indirmeye ulaştı. Hatırlarsanız OpenAI dün paylaştığı bir gönderi ile ChatGPT uygulamasının 11 ülkeye daha açıldığını duyurmuştu. Bugün ChatGPT uygulaması Kanada, Hindistan ve Brezilya dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkeye daha açıldı. 

ChatGPT, hem bu yıl hem de geçen yıl yayınlanan yeni uygulamalar arasında en yüksek performans gösterenler arasında yer aldı. ChatGPT'yi geride bırakan tek uygulama ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın Truth Social uygulaması oldu. 

Yine de ChatGPT uygulamasının pek çok rakibini geride bıraktığını söylemek mümkün. Üstelik buna OpenAI'ın GPT-4 teknolojisinden destek alan Microsoft Bing ve Edge uygulamaları da dahil. 

Öte yandan Microsoft Bing ve Edge uygulamalarının ChatGPT'ye gösterilen ilgiden nasibini aldığını söyleyebiliriz. iOS ve Android sürümü kapsamınca Şubat ayındaki en iyi 5 günlük döneminde Microsoft Bing 340 bin indirme alırken, Edge 335 bin indirme aldı.

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması ise yalnızca iOS sürümünde ABD lansmanının ilk beş gününde 480 bin indirme almayı başardı. Böyle bakıldığında Bing ve Edge uygulamalarının iOS sürümlerindeki indirmeleri de ChatGPT ile kıyaslamak gerekebilir. En iyi 5 gün döneminde yalnızca iOS sürümünde Bing’in 250 bin, Edge’in ise 195 bin indirmesi mevcut. 

Bu arada App Store'da ChatGPT benzeri pek çok farklı yapay zeka uygulaması olduğunu hatırlatmakta fayda var. ChatGPT, App Store ve Google Play'deki diğer yapay zeka uygulamalarının 2023'teki en iyi beş günlük dönemleri ile kıyaslandığında indirilme sayısına göre ilk beşte yer aldı. ChatGPT'yi geride bırakan tek uygulama ise 4-8 Nisan 2023 tarihleri arasında 590 bin indirme alan "Chat with Ask AI" oldu.

Son olarak ChatGPT uygulamasının 30'dan fazla ülkeye daha açıldığını tekrarlayalım. Bu ülkeler arasında Cezayir, Arjantin, Azerbaycan, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kosta Rika, Ekvador, Estonya, Gana, Hindistan, Irak, İsrail, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Litvanya, Moritanya, Mauritius, Meksika, Fas, Namibya, Nauru, Umman, Pakistan, Peru, Polonya, Katar, Slovenya, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.