Thirdweb'in yeni cüzdan SDK'sı geliştiricilere neler sunuyor?

Thirdweb'in yeni cüzdan SDK'sı, geliştiricilerin birbirinden farklı cüzdan seçeneklerini ürünlerine eklemelerine imkan tanıyor.
Thirdweb'in yeni cüzdan SDK'sı geliştiricilere neler sunuyor?

Web3 için uygulama geliştirme platformu thirdweb'i daha önce sizler için detaylı bir şekilde incelemiştik. 2022'nin Ağustos ayında 60 milyon dolar değerleme ile 24 milyon dolar yatırım alan thirdweb, yeni ürünlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Girişim paylaştığı bir duyuru ile yeni cüzdan SDK'sını tanıttı. 

thirdweb'in yeni cüzdan SDK'sı geliştiricilerin birbirinden farklı cüzdan seçeneklerini ürünlerine eklemelerine imkan tanıyor. Desteklenen cüzdanlar arasında Metamask, Paper, Coinbase Wallet, Rainbow, Walletconnect ve Safe yer alıyor. 

Bununla beraber e-posta girişiyle kullanılanılan cüzdanlar, MPC cüzdanları, akıllı sözleşme cüzdanları, sosyal giriş bilgileri de destekleniyor. Ayrıca Private Key (özel anahtar) üzerinden cüzdan bağlama ve Ethers.js ile uyumlu cüzdanların bağlanması mümkün. Toplamda 170'den fazla cüzdanın desteklendiğini belirtmekte fayda var. 

Ek olarak thirdweb; web, mobil ve Unity'yi kapsayacak şekilde çapraz platform desteği de sunuyor. thirdweb, cüzdan bağlama düğmesi için kullanıma hazır arayüz bileşenleri sunarken, React, React Native ve Unity uygulamalarına cüzdan bağlama düğmesi bileşeni eklemek için tek satır kod yeterli oluyor. 

Bu arada cüzdan bağlantısının yanı sıra yerel cüzdanlar ve akıllı cüzdanlar için thirdweb'in sundukları mühim. 

Yerel cüzdan başlığı altında thirdweb kendi cüzdan çözümünüzü oluşturmanız için dikkat çeken bir araç sunuyor. Böylece backend'de cüzdan oluşturmaktan cüzdanları yönetmeye kadar ürününüze ekleyebileceğiniz bir cüzdan yaratmak için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeye sahip oluyorsunuz. Buna anahtarları içe ve dışa aktarma, anahtarları güvenli depolamaya kaydetme ve Private Key (özel anahtar) kurtarma da dahil.

Ayrıca akıllı cüzdanlar kapsamında sunulan destek ile kullanıcılarınız için ERC-4337 akıllı sözleşme cüzdanlarının dağıtımını ve yönetimini üstlenebilirsiniz. Bu sayede ürününüze tamamen programlanabilir cüzdanları dahil edebilirsiniz.

Özetlemek gerekirse; thirdweb'in cüzdan SDK'sı ile programlanabilir görünmez cüzdanlar oluştururken, ürününüzde programlanabilir akıllı cüzdanların aktif bir şekilde kullanılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca yazının başıda da bahsettiğimiz gibi e-posta ile giriş özelliği sayesinde Web2'ye alışkın kullanıcı tabanınızın Web3'e geçişini kolaylaştırabilirsiniz.

thirdweb'in cüzdan SDK'sı ile geliştirmeye başlamak isteyenler, şirketin paylaştığı dokümantasyonlardan faydalanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.