Thirdweb: web3 için uygulama geliştirme platformu

Thirdweb, oluşturduğu platform üzerinden akıllı kontratlar, DAO'lar, tokenlar ve pazar yerleri inşa etmenizi kolaylaştırıyor.
Thirdweb: web3 için uygulama geliştirme platformu

Web3 uygulamaları geliştirmenizi sağlayan Thirdweb, akıllı kontratlar, tokenlar ve pazar yerleri inşa etmenizi kolaylaştırıyor. ERC721 ve ERC1155 kontratlarını destekleyen Thirdweb'te kolayca NFT üretebiliyorsunuz. Ürettiğiniz NFT'yi, yine kendi kurduğunuz pazar yerine eklemeniz de mümkün. Gelin girişimin tüm servislerine birlikte bakalım.

Bu bağlamda zaman sınırlamasıyla tanınan droplar üretip, kutu açma mekaniğine sahip nadirlik kurgusu ile çalışan NFT'ler yaratabileceğinizi belirtelim. 

NFT üretmenin dışında DAO ve blokchain oyun üretme de mümkün

Girişim, NFT üretiminin ötesinde yazının başında da bahsettiğimiz üzere DAO'lar, PFP koleksiyonları ve blockchain oyunları üretme imkanı da sunuyor. Thridweb, kendi oylama sistemine sahip bir DAO projesi, insanların profil resmi yerine geçebilecek bir NFT koleksiyonu, dijital ekonomiye ve koleksiyon ürünlerine sahip bir blockchain oyunu üretmek için kullanılabiliyor. 

Web siteleri için Wordpress ne ise Thridweb de web3 projeleri için benzer bir şekilde konumlanıyor. Projenizi oluştururken, ekip arkadaşlarınıza ortak bir şekilde çalışabiliyor ve gerektiğinde yetki sınırlandırmaları da yapabiliyorsunuz. 

NFT oluşturma, koleksiyon yaratma ya da token üretme alanlarından Girişimin SDK'sından faydalanarak 3 adımda bu 3 alanda harekete geçebiliyorsunuz. Eğer bu alanda daha detaylı bilg edinmek istersenzi, Thridweb'in detaylı dokümantayonuna bakmanızda da fayda var. 

Bu arada platformu kullanmak için cüzdanınızı platforma bağlamanız gerektiğini belirtelim. Ürettiğiniz projelerde gizliliğe ve güvenliğe önem veriyorsanız, Thirdweb gibi bir platformu tercih etmek istemeyebilirsiniz. Ne de olsa Thirdweb, üreteceğiniz projenin verilerine sahip olabilir. 

Bu arada Thirdweb Ethereum'un yanı sıra Polygon, Avalanche ve Fantom'u da destekliyor. Girişim, yakında Solana ve Flow'u da destekleyeceğini belirtiyor. 

Projenizin performansına dair analizler sunan ve kontratlarınıza dair veri kontrolü sağlamanızı kolaylaştıran Thirdweb, sizi web3 dünyasının derinliklerine dalmaya teşvik edebilir. Başlangıçta herhangi bir ücret talep etmeyen girişim, ilerleyen süreçte projeniz üzerinden komisyon alıyor. Girişimin sitesi üzerinden kazanç ve komisyon oranlarını kolayca görüntüleyebiliyorsunuz. Thirdweb'in şu an için cüzdanını bağlayan kişilere erken erişim verdiğini de belirtelim.

Web3 teknolojilerine gösterilen ilgi artmaya devam ederken, Thirdweb gibi araçlar pek çok projenin hızlıca hayata geçmesini kolaylaştırabilir. 

Bu arada görsellerden de anlayacağınız üzere Thirdweb, Aralık ayında bir Product Hunt lansmanı gerçekleştirdi. Böylece test kullanıcılarına kapılarını aralayan girişim, sırasıyla, günün girişimi, haftanın girişimi ve ayın girişimi seçildi. Product Hunt'ın 27 Aralık'ta gerçekleşen Golden Kitty Ödülleri'nde ise web3 alanında Golden Kitty ödülünü kaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.