Netflix, bulut tabanlı oyun hizmetlerini test etmeye başladı

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, buluttan yayınlanan oyunları TV ya da bilgisayar gibi farklı cihazlarda oynayabilecek.
Netflix, bulut tabanlı oyun hizmetlerini test etmeye başladı

Netflix oyunlarının, akıllı televizyonlar ve bilgisayarlara geleceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Netflix, paylaştığı bir gönderi ile bulut oyun hizmetlerini ABD'de test etmeye başladığını duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar buluttan yayınlanan oyunları TV ya da bilgisayar gibi farklı cihazlarda oynayabilecek. Böylece Ağustos ayında ilk olarak Kanada ve Birleşik Krallık'taki kullanıcılara açılan özellik, ABD'deki kullanıcıların da ilgisine sunulmuş olacak. 

Netflix'in paylaştığı bilgilere göre özellik, sınırlı sayıda kullanıcı ile test edilmekte. Buradan hareketle şu an için özelliğin ABD'de geniş kitlelerle buluşmayacağını söyleyebiliriz. Bu noktada Netflix'in Kanada ve Birleşik Krallık'taki testlerde de sınırlı sayıda kullanıcı ile ilerlediğini hatırlatalım. Test kapsamında şimdilik yalnızca 2 oyun mevcut. Bunlar, Netflix'in geçmişte satın aldığı Night School Studio'nun ürettiği Oxenfree ile Molehew’s Mining Adventure.

Netflix bulut oyun hizmetleri nasıl çalışıyor? 

Kullanıcılar TV'lerinde hizmetten yararlanmak için iPhone'larına ya da Android cihazlarına Netflix Game Controller uygulamasını indirmek durumunda. Netflix Game Controller'ın telefonu veya tableti oyun kumandasına çevirdiğini hatırlatmakta fayda var. 

Netflix oyunları, Amazon Fire TV cihazları, Nvidia Shield TV'leri, Samsung Smart TV'leri, Walmart ONN, Chromecast'e sahip Google TV'leri, Roku cihazları ve TV'ler olmak üzere seçili cihazlarda çalışacak. İnternette ise mouse ve klavye eşliğinde oyun oynayabileceksiniz. 

Oyun kütüphanesini her geçen gün genişleten Netflix, ağırlıklı olarak mobil cihazlar üzerinden hizmet veriyor. Şirket, iOS ve Android cihazlardaki varlığını artırmayı planlıyor. Şirket, daha önce tıpkı Stranger Things, Narcos, Love is Blind ve Queens Gambit'in oyununu yayınladığı gibi Squid Game, Wednesday, Extraction ve Black Mirror'ın da oyunlarını üretmeyi de hedefliyor. Şirketin ajandasında yer alan bir başka oyun ise Grand Theft Auto. Paylaşılan bilgilere göre, Netflix Take-Two ile Grand Theft Auto serisinden bir oyunu lisanslamak üzere görüşmelere başladı bile. 

Z ve Y kuşağının yüzde 40'ının online oyunlarda sosyalleştiğini düşünürsek, Netflix'in hem dijital yayıncılık hem de oyun yayıncılığı ile yerini sağlamlaştırmaya çalıştığı aşikâr. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.