Netflix, oyun geliştiricisi Night School Studio'yu satın aldı

Netflix tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, "Oxenfree" ve "Afterparty" oyunları ile önemli bir başarı yakalayan Night School Studio'yu satın aldı
Netflix, oyun geliştiricisi Night School Studio'yu satın aldı

Bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen Netflix'in önümüzdeki yıl platformuna oyunları eklemeye başlayabileceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün konu ile ilgili somut bir adım attığını duyuran Netflix, bağımsız bir oyun stüdyosunu satın aldı.

Netflix tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, "Oxenfree" ve "Afterparty" oyunları ile önemli bir başarı yakalayan Night School Studio'yu satın aldı. Söz konusu satın alma anlaşmasının finansal detaylarının paylaşılmadığını da belirtelim. Night School Studio bugüne kadar Netflix tarafından satın alınan ilk oyun stüdyosu oldu. 

2014 yılında Sean Krankel tarafından ABD'de kurulan Night School Studio, Netflix tarafından satın alınmış olsa da Oxenfree 2 oyununun çalışmalarına da devam edecek. Hatırlatmak gerekirse 2022 yılında çıkması beklenen Oxenfree 2 oyunu Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC için geliştiriliyor.

Bu oyunun Netflix üzerinden sunulup sunulmayacağını ise zaman gösterecek. Night School Studio satın alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Netflix oyun geliştirme başkan yardımcısı Mike Verdu, Netflix'in üyeliğine dahil edilecek ve reklam veya uygulama içi satın alma içermeyen, her tür oyuncu ve her oyun seviyesi için tasarlanmış özel oyunlar eklemeyi planladığını paylaştı.

Her tür oyun tutkunu ve tüm oyun seviyeleri için tasarlanmış özel oyunlardan oluşan harika bir koleksiyon sunmak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki oyun geliştiricileriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini paylaşan Verdu, sektördeki en iyi yetenekleri ekiplerine katacaklarını da sözlerine ekledi.

Diziler ve filmler gibi geliştirilecek olan oyunların tamamı da reklam ve uygulama içi satın almalar olmaksızın Netflix üyeliğine dahil olacak. Netflixi'in mobil oyunlar ile ilgili çalışmalar yaptığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Netflix, Polonya, İspanya ve İtalya için yeni mobil oyunlarını tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.