DALL-E 3, Bing Chat kullanıcılarının erişimine açıldı

Başlangıçta Bing Enterprise ve Bing Image Creator kullanıcılarının ilgisine sunulan DALL-E 3 entegrasyonu, tüm kullanıcıların erişimine açıldı.  
DALL-E 3, Bing Chat kullanıcılarının erişimine açıldı

Bing'e DALL-E entegre edildiğini sizlere daha önce aktarmıştık. Hatırlarsanız, geçtiğimiz haftalarda OpenAI, ChatGPT entegrasyonuna sahip DALL-E 3yayınlamıştı. Dün paylaşılan bir gönderi ile DALL-E 3'nin, Bing Chat ve Bing Image Creator kullanıcılarının erişimine açıldığı duyuruldu.

DALL-E 3 entegrasyonu başlangıçta Bing Enterprise kullanıcılarına açılmış, ardından Bing Image Creator kullanıcılarının ilgisine sunulmuştu. Bu yeni güncelleme ile tüm kullanıcıların erişimine açılmış oldu. 

Bu adım ile Bing, ChatGPT'den de önce DALL-E 3 entegrasyonuna sahip oldu. Bu noktada ChatGPT'nin de bu ay içinde DALL-E 3 entegrasyonuna sahip olacağını belirtmekte fayda var. ChatGPT entegrasyonu ChatGPT Plus abonelerine sunacak, Bing ise DALL-E 3 entegrasyonunu herhangi bir abonelik ücreti olmadan son kullanıcıların ilgisine sundu bile. 

OpenAI, DALL-E 3'ün özellikle uzun istemlerle uğraşırken istemleri daha doğru bir şekilde yansıtan daha yüksek kaliteli görüntüler de ürettiğini söylüyor. Ayrıca metin ve insan eli gibi geçmişte görüntü üreten modellere takılan içeriklerle daha iyi başa çıkabiliyor. Bing Chat ve ChatGPT entegrasyonları ise DALL-E 3'ün tek başına bir ürün olarak konumlanmaktan ziyade chatbotların içindeki bir özellik olarak karşımıza çıkmasını sağlıyor. Bu sayede chatbotlar ile gerçekleştirdiğiniz konuşmalar ürettiğiniz görselleri iyileştirmenizi de kolaylaştırıyor. 

Bunlara ek olarak DALL-E 3'ün algoritmik ön yargıyı azaltmak ve güvenliği artırmak için yeni mekanizmalara sahip olduğunu da hatırlatalım. OpenAI, telif hakları konusunda kayda değer önlemler alırken, Microsoft'un Bing Image Creator içinde yapay zeka üretimi görselleri belirtmek için filigranları yayına alması, çıktıları daha güvenli hale getirmek için önemli adımlar atıldığını göstermekte. 

Microsoft DALL-E'den farklı ürünlerde de yararlanmayı düşünüyor. Microsoft'un Paint uygulamasına yapay zeka özellikleri ekleyebileceğini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, Eylül ayında paylaştığı bir blog gönderisiyle DALL-E destekli Paint Cocreator ile Windows 11 kullanıcılarının DALL-E'ye erişmesini kolaylaştıracağını açıkladı.

Bu arada Bing Chat ve ve Bing Image Creator kullanıcıları DALL-E 3 entegrasyonuna yoğun ilgi gösterdi. Microsoft reklam ve web servisleri CEO'su Mikhail Parakhin paylaştığı bir gönderide böylesi bir ilgiyi beklemediklerini dile getirdi. 

Gösterilen ilgi nedeniyle Bing Chat bir süre komutlara ve sorgulara yetişmekte zorluk çekti. Bu anlamda belli bir süre sonra daha hızlı çıktılar alınması muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.