OpenAI, ChatGPT entegrasyonuna sahip DALL-E 3'ü yayınladı

DALL-E 3, ChatGPT ile entegre şekilde çalışıyor.
OpenAI, ChatGPT entegrasyonuna sahip DALL-E 3'ü yayınladı

OpenAI, üretimsel yapay zeka görsel sanat platformu DALL-E'nin üçüncü sürümünü duyurdu. Bu sürüm kullanıcıların ipucu oluşturmak için ChatGPT kullanmasına izin veriyor, aynı zamanda kişilere daha fazla güvenlik seçeneği sunuyor. 

DALL-E metin istemlerini görsellere dönüştürüyor; ancak DALL-E 2 sürümü bile bazı şeyleri yanlış anlayabiliyordu ve çoğu zaman belirli ifadeleri görmezden geliyordu. OpenAI araştırmacıları, en son sürümün bağlamı çok daha iyi anladığını açıkladı. Fakat tabii ki DALL-E 3'ün medar-ı iftiharı, hiç şüphesiz ChatGPT entegrasyonu.

DALL-E 3'ün ChatGPT entegrasyonu

ChatGPT'yi kullanarak, birinin DALL-E 3'ü yönlendirmek için kendi ayrıntılı istemini bulması gerekmiyor, sadece ChatGPT'den bir istem bulması istenebiliyor. Yapay zeka sohbet robotu da DALL-E 3'ün takip etmesi için bir paragraf yazıyor. Diğer kullanıcıların, DALL-E için özel fikirleri varsa kendi ipuçlarını kullanmaya devam edebilecekleri de paylaşılanlar arasında. Aşağıdaki örnekte DALL-E 3'ün ChatGPT ile nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

DALL-E 3 ile gelen tek yenilik ChatGPT entegrasyonu değil. OpenAI, DALL-E 3'ün özellikle uzun istemlerle uğraşırken istemleri daha doğru bir şekilde yansıtan daha yüksek kaliteli görüntüler de ürettiğini söylüyor. Ayrıca metin ve insan eli gibi geçmişte görüntü üreten modellere takılan içeriklerle daha iyi başa çıkabiliyor.

DALL-E 3 ile oluşturulmuş bir görsel

Telif hakkı sorunu ortadan kalkabilir

Bunun ötesinde, DALL-E 3 algoritmik ön yargıyı azaltmak ve güvenliği artırmak için yeni mekanizmalara sahip. Örneğin; DALL-E 3 yaşayan sanatçıların ürettiği tarzda bir görüntü isteyen veya kamuya mal olmuş kişileri tasvir eden talepleri reddedecek. Üstelik sanatçılar artık, OpenAI'ın metinden görüntüye modellerinin, gelecek nesillerini eğitmek için sanat eserlerinin bir kısmının ya da tamamının kullanılmasını reddedebilecek.

Şirketin böyle bir karar almasındaki neden ise telif hakkı davaları, çünkü OpenAI, bazı rakipleriyle birlikte, üretimsel yapay zeka görüntü modellerini eğitmek için sanatçıların telif hakkıyla korunan çalışmalarını kullandığı iddiasıyla bir davayla karşı karşıya. 

OpenAI, DALL-E 3'ü ekim ayında premium ChatGPT kullanıcılarına, ardından da araştırma laboratuvarlarına ve API müşterilerine sunmayı planlıyor. Şirket, DALL-E 2 ve orijinal DALL-E modelinde olduğu gibi ücretsiz bir web aracı yayınlamayı planlayıp planlamadığını ya da ne zaman yayınlayacağını ise açıklamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.