Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka teknolojisinin eğlence dünyasına getirebileceği yenilikleri tartışırken ilginç bir öngörüde bulundu. Zuckerberg, ünlülerin hayranlarıyla etkileşim kurabilmeleri için, bu ünlü isimlerin yapay zeka versiyonlarının önemine inandığını kaydetti.
Kylie Jenner gibi ünlü isimleri örnek göstererek yapay zeka asistanlarının ünlülere yardımcı olabileceğini ve aynı zamanda tüketicilere eğlenceli bir deneyim sunabileceğini açıkladı. Zuckerberg, ünlülerin marka güvenliği endişeleri nedeniyle bu fikrin hemen hayata geçirilmeyeceğini belirtti.
Ünlüler ise kendi yapay zeka versiyonlarının olumsuz sonuçlara yol açmaması ve kendi markalarını riske atmaması için daha fazla güvenlik ve önlem alınması gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle, bu yapay zeka temsilcilerinin gerçekleşmesi için daha fazla zaman ve çalışma gerekecek. Bu sürecin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor.
Mark Zuckerberg, şu anki yapay zeka teknolojisinin bazı sınırlamalarına dikkat çekti ve "Şu an için, böyle eğitilmiş bir şey yapmak için gerekli teknoloji bile mevcut değil" dedi. Meta, Meta Connect etkinliğinde 28 yapay zeka kişiliğini tanıttı. Bu kişilikler arasında Kylie Jenner'ın kız kardeşi Kendall Jenner, Snoop Dogg, Tom Brady ve Paris Hilton bulunuyordu.
Ancak yapay zeka tarafından oluşturulan müzik ve ünlü deepfake'lerin sosyal medyada yaygınlaşmaya başladı. Nisan ayında Kanadalı şarkıcı Grimes, sesini kullanarak başarılı bir şekilde yapay zeka tarafından üretilen bir şarkıda kullanacak kişilerle telifleri yarı yarıya bölüştüreceğini söyledi.
Ancak bu konuyla ilgili endişe duyan da yok değil. Spotify CEO'su Daniel Ek, müzik endüstrisinin yapay zeka tarafından üretilen şarkıların yayılması konusunda geçerli endişeleri olduğunu belirtti ve platformunun sanatçıları korumak için çözümler üzerinde iş birliği yaptığını kaydetti. Ancak dijital müzik platformu, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri yasaklamayacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Geçtiğimiz temmuz ayında Hollywood oyuncuları ve senaristler, Amerikan film ve televizyon endüstrisini durma noktasına getiren bir greve gitti ve bu grev, ABD'deki Oyuncular Sendikası (SAG-AFTRA) üyelerinin yapay zeka tarafından daha iyi korunmalarını sağlayacak bir anlaşmaya ulaşamamalarının bir sonucuydu. Oyuncular, yapay zekanın etkisiyle ilgili endişelerin de bu grevin arkasındaki nedenlerden biri olduğunu belirtti.