Black Mirror gerçek oluyor: Hollywood, oyuncuların yapay zeka replikalarını istiyor

Hollywood, oyuncuların yapay zeka replikalarının haklarını istiyor. Buna göre istenilen projede, izinsiz ve tazminatsız olarak replikaların sonsuza kadar kullanılabilmeleri talep ediliyor.
Black Mirror gerçek oluyor: Hollywood, oyuncuların yapay zeka replikalarını istiyor

Henüz Black Mirror'ın son sezonunu izlemeyenler için spoiler niteliğinde bir haberle karşılaştık. Hollywood'ın, oyuncuların yapay zeka replikalarının haklarını istediği bilgisi paylaşıldı.

Sinema Oyuncuları Birliği - Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) baş müzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland, Hollywood aktörlerinin greve gideceklerini, Hollywood stüdyolarından Black Mirror bölümünden fırlamış gibi görünen bir teklif açıkladı. Buna göre Hollywood'un teklifinin, oyuncuların dijital benzerliklerini koruyan bir yapay zeka önerisi içerdiği iddia edildi. 

Oyuncuların yapay zeka replikalarının, projelerde sonsuza dek kullanılabilmesi istendi

Crabtree-Ireland basın toplantısı sırasında teklifle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

Dün bize sundukları bu yapay zeka teklifi, arka plandaki sanatçılarımızın taranabilmesini, bir günlük ücret alabilmelerini ve şirketlerinin bu taramaya, görüntülerine, benzerliklerine sahip olmalarını ve bunu sonsuza kadar, istedikleri projede izinsiz ve tazminatsız kullanabilmelerini öneriyordu.

Hollywood oyuncuları greve gidiyor

Eğer Black Mirror'ın son sezonundaki "Joan is Awful" bölümünü izlediyseniz Hollywood'un bu teklifle ne yapmak istediğini net bir şekilde anlayabilirsiniz. Yani dijital ortamda yaratılan bir içerikte, oyuncuların dijital replikasıyla, tanıdığımız bir sanatçının sesi, yüzü, mimikleri, kısacası o sanatçıyı kendisi yapan her unsuru kullanılarak film çekilebilecek. Bunun için o oyuncuya verilecek ücret ise sadece tek bölümlük bir ücret olacak. Oyuncular ise bunu tabii ki kabul etmiyor ve greve gidiyorlar. Bu da Hollywood yapımlarının bir süre için durması anlamına geliyor.

SAG-AFTRA başkanı Fran Drescher, makinelerin insanların yerini alma riskinin altını çizerek, şu anda tavır almanın önemini vurguladı. 

Anlaşılan o ki teknoloji ilerledikçe okuduğumuz veya izlediğimiz tüm bilim kurgu içeriklerinin bir gün gerçek olma ihtimali var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.