Kripto kraliçesi Paris Hilton: Kripto, Origin ve Moonpay yatırımları, NFT koleksiyonu, Metaverse oyunu ve daha fazlası

İkonik kripto kraliçesi Paris Hilton: kripto, Origin ve Moonpay yatırımları, NFT koleksiyonu, Metaverse oyunu ve daha fazlası
Kripto kraliçesi Paris Hilton: Kripto, Origin ve Moonpay yatırımları, NFT koleksiyonu, Metaverse oyunu ve daha fazlası

Günümüzde ünlüler, sadece yetenekleri ya da eğlence sektöründeki varlıklarıyla değil, aynı zamanda kurduğu işletmeler ve yaptıkları yatırımlarla da zenginliğini artırıyor. Ashton Kutcher'ın teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlar, Rihanna'nın fiziksel mağazalara dönüşen e-ticaret girişimiSnoop Dogg'un metaverse ve NFT hamleleri , son iki yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiren Gwyneth Paltrow aklımıza gelen ilk örnekler arasında yer alıyor. 

Bir girişimci olarak Paris Hilton 

Tüm bu isimlerin zenginliğiyle boy ölçüşemeyeceği bir başka ünlü isim ise Paris Hilton. Hilton otel zincirinin varislerinden Paris Hilton, 2000'li yılların en çok konuşulan sosyetik ismiydi. Medyanın kendisine gösterdiği ilgiyi nakde dönüştürmekte adeta ustalaşan Hilton, görünürlüğünü 19 ürün grubu ve dünya çapında 50 butik ile taçlandırdı.

2011 yılında CNN'de yayınlanan bir makaleye göre Hilton'un ticari girişimleri üzerinden kazancı yılda 10 milyon doları aştı. 2019 yılında yayınlanan bir makaleye göre parfüm serisi, o güne kadar 2,5 milyar ABD dolarının üzerinde gelir elde etti. 2020'de yayınlanan ve ünlü varisin hayatını konu alan This is Paris belgeselinde, Paris Hilton, parfüm serisi üzerinden yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Buradan hareketle Paris Hilton'ın girişimlerinin yıllar içinde büyümeye devam ettiğini söylemek mümkün. 

Aynı zamanda bir Influencer olarak konumlanan Hilton, 2020 itibarıyla, mekanlarda ve etkinliklerde görünmesi için yaklaşık 300 bin dolar ödeme aldı. Selfie'yi icad eden ve sosyal ağlarda görünürlük standartlarını belirleyen Paris Hilton, "Orijinal Influencer" olarak tanımlanıyor. 

Paris Hilton'un kripto ve NFT yatırımları 

Paris Hilton, tüm bu gelirleri yeni yatırım araçlarıyla katlamaya kararlı. Hilton, 2016 yılında Ethereum kurucularıyla tanışmasının ardından Bitcoin ve Ethereum yatırımları yapmaya başladı.

Ocak ayında CNBC'ye verdiği bir röportajda, 2021'in Kasım ayına kıyasla kripto para fiyatlarında yüzde 50'ye yakın düşüş yaşanmasıyla ilgili kripto paraların yeniden artış göstereceğini dile getirmişti. Hilton, "Şu anda dipten alıyorum." yorumunu yapmıştı.

2021'in Nisan ayında Bitcoin konusunda heyecanlı olduğunu ifade eden Hilton, Twitter profilini fotoğrafında "lazer gözler" ekleme akımına da katılmıştı. MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor ise Paris Hilton'un bu hamlesini coşkuyla karşıladı. 2021'in Şubat ayında MicroStrategy'nin yaklaşık 1 milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımı yaptığını hatırlatalım

Twitter'ın NFT profil resmi özelliğini yayına alması ile Hilton da koleksiyonundan beğendiği bir parçayı Twitter hesabında sergilemeye başladı. 

Paris Hilton'un kripto topluluğuyla ilişkisi Twitter ile sınırlı değil. Hilton, Miami'de gerçekleşen Bitcoin Convention'ının açılışı için DJ kabinine geri döndü. Konuşmacılar arasında Twitter CEO'su Jack Dorsey ve ABD temsilciler meclisi üyesi Ron Paul'un da yer aldığı etkinliğe 20 bin kişi katıldı. Açılış partisinde VIP masa fiyatlarının 25 bin dolardan başladığını da ekleyelim.  

Paris Gezegeni

Paris Hilton, Ethereum yatırımlarının da katkısıyla NFT alanına da hızlı bir giriş yaptı. Başarılı yıldız, verdiği röportajlarda ilk NFT'sini 2020'nin Mart ayında ürettiğini dile getiriyor. 150'den fazla NFT esere sahip olan Hilton, bu eserleri evine yerleştirdiği dijital ekranlarda sergilediğini açıkladı. Paris Hilton'un Beverly Hills'teki malikanesinde yer alan eserleden biri de Blake Kathryn ile beraber ürettikleri NFT koleksiyonuna ait olabilir. 3 NFT'den oluşan koleksiyon, şeker pembesi renkleriyle Paris Hilton'ı, bir ikona dönüşen köpeği Tinkerbell'i ve dere ağzında gezinen sinek kuşlarını resmediyor.

Paris Hilton'ın yer aldığı portrenin ismi ise ikonik kripto kraliçesi... Paris Gezegeni isimli koleksiyonun yoğun ilgi ile karşılaştığını söylemek mümkün. 17 Nisan 2021'de piyasaya sürülen koleksiyonun ikonik kripto kraliçesi yaklaşık 1.1 milyon dolara satın alındı. 

Sotheby's Metaverse

2021'in ekim ayında köklü müzayede evi Sotheby's kendi NFT pazar yeri Sotheby's Metaverse'ü duyurdu. Paris Hilton da NFT koleksiyonu ile Sotheby's Metaverse'te yer alan isimlerden biri oldu. Paris Hilton'un koleksiyonunun 3 dijital sanatçının eserine ev sahipliği yaptığını belirtelim. Koleksiyonda Maalavidaa'nın “Fractures” eseri, Serwah Attafuah'ın “Aether: Galaxy Goddess” eseri ve Chelsea Evenstar'ın “AQUARIUS – Keeper of the Amethyst Star” eseri yer alıyor. 

Paris Hilton, paylaştığı bir tweet ile Sotheby's Metaverse'de yer almaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. Sotheby's'deki Paris Hilton biyografisine baktığımızda, kripto kraliçesinin NFT ödüllerinde "Best Charity NFT" ödülünü kazandığı vurgulanıyor. 

Origin ve Moonpay yatırımı

Paris Hilton tıpkı diğer girişimleri gibi NFT tutkusunu da yeni bir girişime dönüştürmeye kararlı. Hilton, 2022'nin başında Pantera Capital destekli NFT platformu Origin'in yatırımcıları arasında yer aldı. Bilmeyenler için Origin'in Inspiration4 görevinin NFT projesini üstlendiğini belirtmekte fayda var.

Şirketin sitesine baktığımızda Paris Hilton'un danışmanlar kurulunda yer aldığını görüyoruz. Paris Hilton, ‘Past Lives, New Beginnings’ isimli NFT koleksiyonunu Origin'de yayınladı. Parçaları hızlıca tükenen NFT koleksiyonu Paris Hilton'ın hayat hikayesinden ilham aldı. 

Paris Hilton'ın yatırım yaptığı bir diğer girişim ise Moonpay oldu. Paris Hilton'ın yanı sıra Justin Bieber, Chainsmokers, Drake, Eva Longoria, Jason Derulo, Kate Hudson, Bruce Willis,Gwyneth Paltrow ve Matthew McConaughey'in de yer aldığı yatırım turunda Moonpay 86.7 milyon dolar yatırım aldı. Bu noktada Moonapay'in BAYC yatırımcıları arasında yer aldığını ve blockchain tabanlı varlıkların satın alınmasında ünlüler için adeta bir kripto "Concierge" hizmeti sunduğunu belirtelim. 

Paris Hilton'un Metaverse'ü: Paris World 

Şimdiye kadar Snoop Dogg adı Metaverse ile en çok anılan ünlüler arasında yer aldı. Ancak Metaverse konusunda Paris Hilton'un da Snoop Dogg'dan aşağı kalır yanı yok. Paris Hilton, DJ personasını başarılı bir şekilde Metaverse girişimi Roblox'a taşırken, Roblox'ta "Paris World" isimli bir oyun inşa etti.

Paris World oyuncuları, özel etkinliklere katılma imkanı kazanırken, Paris Hilton tarafından tasarlanan özel kıyafetleri Metaverse'de giyme şansı elde ediyor. İlk olarak 2021'in Ağustos ayında yayınlanan oyun, Yılbaşı döneminde beta sürümü ile ilk metaverse partisini düzenlendi. Son güncellemesini Nisan ayında yayınlayan "Paris World" 520 binden fazla ziyaretçi alıyor.  

Paris Hilton'un planları arasında Avatarlar için NFT formatında dijital moda koleksiyonu yaratmak da yer alıyor. Bu arada Paris Hilton'ın ilgi duyduğu tek metaverse Roblox değil.

Yuga Labs'in NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'dan bir NFT'ye sahip olan Hilton, Yuga Labs'in metaverse girişimi Otherside'da da yerini almaya hazırlanıyor.  

Kripto odaklı yeni albüm 

Son olarak kripto kraliçesinin kriptoya odaklanan yeni EP'sini yayınlayacağını belirtelim. “To The Moon” isimli EP'nin klip çekimleri şimdiden merak konusu oldu. 

Web3'ün neredeyse her alanında kendini gösteren Paris Hilton, akıllı kontratlarla güvence altına alınan Web3 dostu, açık kaynaklı alan adlarını da kullanan önce isimlerden biri. Parishilton.eth uzantısı ile ilerleyen Paris Hilton, bu konuda Vitalik Buterin'in izinden gidiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.