MicroStrategy yaklaşık 1 milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımı yaptı

Bu yeni yatırım ile birlikte MicroStrategy'nin elinde tuttuğu bitcoin sayısı 90,531'e yükseldi. 
MicroStrategy yaklaşık 1 milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımı yaptı

MicroStrategy, 1.026 Milyar dolara 19,452 Bitcoin aldı. Şirket masraflar ve komisyonlar dahil olmak üzere bitcoin başında 52,765 dolar ödedi. Bu yeni yatırım ile birlikte şirketin elinde tuttuğu bitcoin sayısı 90,531'e yükseldi. 

Şirketin bu yatırımdan önce yaklaşık 2.171 milyar dolarlık bir bitcoin yatırımı yaptığını hatırlatalım. Şirket o dönemde bitcoin başına 23,985 dolar ödeme yapmıştı. 

MicroStrategy Incorporated CEO'su Michael J. Saylor konuyla ilgili yaptığı açıklamada

"Şirket, kurumsal analitik yazılım işimizi büyütme ve bitcoin edinme ve tutma konusundaki iki kurumsal stratejimize odaklanmış durumda. Şirket şu anda 90.000'den fazla bitcoin'e sahip ve dünyanın en yaygın kullanılan kripto para birimi olan bitcoin'in güvenilir bir değer deposu olarak hizmet edebileceğine olan inancımızı yeniden teyit ediyor. Fazla nakit ile bitcoin edinme stratejimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve zaman zaman piyasa koşullarına tabi olarak, ek bitcoin satın almak için gelirleri kullanmak amacıyla sermaye artırma işlemlerinde borç veya hisse senedi ihraç edebiliriz. " 

 Açıklamadan da anlayacağınız üzere MicroStrategy bitcoine yatırım yapmaya devam edecek. MicroStrategy CEO'su CNBC'ye yakın zamanda verdiği bir röportajda fiyatlar düşse bile bitcoinin pazar değerinin bir gün 100 trilyon dolara ulaşacağını ifade etmişti.   

Bitcoin başta olmak üzere kripto para ekosistemine yatırım yapan şirketler artmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatları yükseldikçe yapılan yatırım miktarları da bu yükselişe eşlik ediyor.  Square'in Bitcoin'e 170 milyon dolar yatırım yaptığını bu sabah sizlere aktarmıştık. Tıpkı MicroStrategy gibi Square de bitcoine yaptığı yatırımları devam ettireceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.