Square, Bitcoin'e 170 milyon dolar yatırım yaptı

Geçen yılın ekim ayında bitcoin fiyatları 10 bin dolar civarındayken Square, 50 milyon dolar değerinde bitcoin satın almıştı. Şirket bu yeni yatırımı ile Bitcoin'e daha önce yaptığı yatırımları 3 katına çıkardı.
Square, Bitcoin'e 170 milyon dolar yatırım yaptı

San Francisco merkezli ödeme sistemleri şirketi Square, Bitcoin'e daha önce yaptığı yatırımları 3 katına çıkardı. Şirket, Bitcoin'e 170 milyon dolar yatırım yaptı. Square'in kurucuları arasında Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin de yer aldığı Square, bu söz konusu satın almayı dördüncü çeyrek finansal raporunda açıkladı

Ortalama 51,236 dolardan 3,318 bitcoin alan şirket, yakın zamanda 50 bin dolar rekorunu kıran Bitcoin'in daha fazla değerleneceğini düşünüyor. Şirket 2018'den bu yana kripto para yatırımları ile gündeme geliyor. 

2018'in Ocak ayında Square’de, CashApp uygulaması ile kullanıcılarının bitcoin alıp satmalarına olanak tanıyan şirket, o dönemde bitcoin işlemlerinde 200 bin dolar kar elde etti. Geçen yılın ekim ayında ise Square, bitcoin fiyatları 10 bin dolar civarındayken, 50 milyon dolar değerinde bitcoin satın almıştı. Bu hafta başında bitcoin 58 bin dolara yükselen bitcoin fiyatları, beraberinde şirkete önemli seviyede kazanç sağladı. 

Square bu yeni satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi: 

Square, şirketin amacına uygun olarak kripto para biriminin, bireylerin küresel bir para sistemine katılmaları ve kendi finansal geleceklerini güvence altına almaları için bir yol sağlayan bir ekonomik güçlendirme aracı olduğuna inanıyor.

"Yatırım, Square’in bitcoin için devam eden bağlılığının bir parçası ve şirket, bitcoindeki toplam yatırımını devam eden diğer yatırımlarına bağlı olarak değerlendirmeyi planlıyor. 

Kısacası Square'in bitcoin yatırımları önümüzdeki yıllarda da artan bir biçimde devam edecek. 2018 yılında verdiği bir röportajda bitcoin hakkında görüşlerini paylaşan Jack Dorsey, bitcoinin dünyanın tek para birimi olacağına inanıyor. Şirketin de aynı vizyonu paylaştığını söylemek mümkün. Square gibi şirketlerin kripto para birimlerine yatırımını artırması, kripto para birimlerinin de düzenli olarak değerlenmesini sağlayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.