Twitter resmi olarak web3'e giriş yaptı: NFT profil resmi özelliği yayında!

Twitter Blue, bir süredir sessiz sedasız bir şekilde test edilmekte olan NFT profil resmi özelliğini yayına aldı. Bu yeni özellik ile birlikte kullanıcılar, kripto cüzdanlarını Twitter profil fotoğraflarına bağlayabilecek.
Twitter resmi olarak web3'e giriş yaptı: NFT profil resmi özelliği yayında!

Twitter'ın abonelik servisi Twitter Blue, bir süredir sessiz sedasız bir şekilde test edilmekte olan NFT profil resmi özelliğini yayına aldı. Şimdiye kadar kullanıcılar, satın aldıkları NFT'leri twitter profiline görsel olarak yükleyebiliyordu. Ancak bu yeni özellik ile birlikte kullanıcılar, kripto cüzdanlarını Twitter profil fotoğraflarına bağlayabilecek.

Kripto cüzdanını Twitter hesabına bağlayanların profil resmi çerçevesi altıgen olarak görünüyor. NFT profil resimlerine tıklandığında ise NFT'ler hakkında kısa bir bilgilendirme ekranı açılıyor. Bu ekran NFT'nin üreticisi, dahil olduğu koleksiyon, yayınlandığı pazar yeri, nadirlik seviyesi ve sahibi hakkında bilgi veriyor. 

Twitter profiline NFT yerleştirme 

Bu yeni özelliği kullanmak çok kolay. Twitter hesabınızda profil düzenle düğmesine bastıktan sonra, karşınıza çıkan açılır pencerede "NFT seç" seçeneğine dokunun. Ardından cüzdanını bağla ituşuna dokunarak, size sunulan cüzdan seçenekleri arasından tercihinizi yapın. 

Bu adımın akabinde cüzdanınızdaki NFT'leri görüntüleyebileceksiniz. Dilediğiniz NFT'yi seçerek profil resminiz olarak kullanabilirsiniz. 

Dikkat edilmesi gerekenler

Twitter cüzdan bağlama sürecinde kullanıcıları dikkatli olmaları için uyarıyor. Twitter'ın açıklamada yer verdiği uyarıları sizlerle paylaşmakta fayda var. 

Twitter kripto cüzdanından asla fon talebinde bulunmayacağını belirtiyor. Kullanıcıların tetikte olması ve bu bağlamda cüzdana gelen tüm taleplerin kontrol edilmesi öneriliyor. Bilmediğiniz işlemler için transfer taleplerinin kabul edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Twitter'ın asla private key ya da seed phrase talep etmeyeceği açıklanıyor. Ayrıca bunların Twitter dahil hiçbir yerde paylaşılmaması gerektiği hatırlatılıyor. 

Son uyarıda ise belirlediğiniz NFT'nin profil resmi olarak kalması için herkese açık adresinizin Twitter tarafından depolandığı açıklanıyor. Şirket, kripto cüzdanı ile sürekli bir bağlantı haklinde olmayacaklarının altını çiziyor. 

Özelliğin şu an için yalnızca Twitter Blue kapsamında iOS cihazlara geldiğini belirtelim. Bu nedenle sınırlı sayıda kişi özellikten yararlanabilirken, NFT profil resimleri tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek. 

Bana kalırsa Twitter'ın bu yeni özelliği, platformdaki NFT topluluklarını memnun etmek için atılan bir adımdan fazlası. Kripto cüzdanların Twitter hesaplarına bağlanması, platformdaki kimlik doğrulama (authantication) meselesini de çözüme kavuşturmuş oluyor. Yakında "Google ile giriş yap" seçenekleri yerini "Ethereum ile giriş yap" seçeneklerine bırakabilir.

Üstelik profil ve cüzdan bağlantısı önümüzdeki dönemde yeni ödeme özelliklerinin de kapılarını aralayabilir. Halihazırda platformda kripto para ödemelerine imkan tanıyan Twitter, bülten gibi içerik üreticileri için merkeze aldığı gelir modelleriyle kendi kendini fonlayan bir ekosistem oluşturabilir. Kısacası Twitter web2'den web3'e geçisin ilk sinyalini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.