Rihanna'nın Savage X Fenty mağazalarında AR destekli ürün önerileri sunuluyor

Rihanna'nın iç giyim markası Savage X Fenty'nin başarılı pazarlama örneklerine yakından bakarken, mağazalarda uygulanan ve artırılmış gerçeklikten destek alan yeni müşteri deneyimini mercek altına alıyoruz.
Rihanna'nın Savage X Fenty mağazalarında AR destekli ürün önerileri sunuluyor

Şarkıları, yaptığı işler ve son dönemde hamileliğinde benimsediği yaklaşımla gündemde olan ABD'li şarkıcı Rihanna, aynı zamanda başarılı bir iç giyim markasının da kurucusu. 2018 yılında hayata geçen Savage X Fenty, kapsayıcı tutumu, kişilerde özgüveni öne çıkaran yaklaşımı ile şimdiye kadar pazarlama dünyasında örnek gösterilen markalardan biri oldu. 

Özellikle Z kuşağının değerleriyle uyumlu bir şekilde Savage X Fenty, ürettiği ürünlerle tüm cinsiyetleri ve tüm bedenleri kapsıyordu. Başlangıçta bir e-ticaret girişimi olan Savage X Fenty, kısa süre içinde online iç giyim markaları arasında öne çıktı. 

Savage X Fenty'nin başarılı pazarlama örnekleri

Savage X Fenty'nin başarısında rol oynayan pazarlama etmenleri arasında gerçek zamanlı pazarlama kampanyaları, kapsayıcı model seçimleri ve destekleyici bir söylem yer alıyor. Ancak markanın belki de en güçlü yanı, konu müşteri deneyimi olduğunda teknoloji ve inovasyonu yakından benimsemesi. 

Örnek vermek gerekirse, Savage X Fenty defileleri yalnızca Amazon Prime Video'da yayınlanıyor. Üç bölümden oluşan The Savage X Fenty Show,  yalnızca Rihanna'ya ve tanınmış modellere değil, sosyetenin ünlü simalarının da boy gösterdiği göz alıcı bir içerik sunuyor. Program, zengin müzikleriyle Halsey, Migos, Big Sean, DJ Khaled, 21 Savage, Lizzo, Bad Bunny'ye ev sahipliği yaparken, adeta bir yıldızlar geçidine dönüşüyor. 

AR destekli ürün öneri deneyimi: Fit:Match

Savage X Fenty bir süre önce artırılmış gerçeklik girişimi Fit:Match ile iş birliği yapmaya başladı. Böylece yazının başından beri bahsettiğimiz kapsayıcılık yaklaşımı, mağazalarda da teknoloji destekli bir müşteri deneyimiyle kendini gösteriyor. 

Fit:Match, Fit Xperience adını verdiği teknoloji ile mağazalara gelen müşterilerin, bedenlerine en uygun ürünleri bulmasını sağlıyor. Bu noktada Fit:Match'in beden tarama teknolojisinden faydalandığını belirtelim.

Fit:Match, müşterilerin bedenini mağazaların ürün deneme kabinlerinde tarıyor. Böylece müşterilerin gizliliğine önem verilirken, tarama işlemi de 15 saniye içinde tamamlanıyor. Fit:Match'in algoritması müşterilerin vücut biçimini analiz ediyor ve analiz sonucunda ortaya çıkan dijital ikizin profilini oluşturuyor. 

Ardından müşteriye uygun ürün ve bedenleri önermeye başlıyor. Bu noktada aracın her bir müşteriye özel önerilerde bulunduğunu belirtelim. Açıkçası girişimin, kişiselleştirmeyi yeni bir boyuta taşıdığını söyleyebiliriz.

Ayrıca özellikle iç giyim ürünlerini deneme sürecinin diğer giyim ürünlerine kıyasla hijyenik açıdan pek de tercih edilmediğini düşünürsek, Savage X Fenty'nin Fit:Match ile mağazalarda müşteri deneyimini merkeze aldığını söylemek mümkün. 

Ürün deneme deneyimi, hem e-ticarette hem de fizikselde dönüşüm oranlarını artırmak için kritik bir rol oynuyor. Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağların sahiplendiği artırılmış gerçeklik teknolojisi, yakın zamanda eğlenceli filtreler yerine satış odaklı deneyimlerin odak noktası olmaya başlayabilir. Savage X Fenty'nin Fit:Match iş birliği bunun en güzel örneklerinden biri. 

Webrazzi E-Ticaret 2022'de Qreal Türkiye Genel Müdürü Alper Güler, "Sanal Ürün Deneme ile Değişen Müşteri Deneyimi" başlıklı oturumunda e-ticaret'te AR kullanımını aktarmıştı. Önümüzdeki dönemde ülkemizdeki mağazalarda da AR uygulamalarının yer almaya başlayacağını düşünebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.