Meta ve Ray-Ban iş birliği ile geliştirilen Meta Smart Glasses tanıtıldı

Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlükler geliştirmeye devam eden Meta, Meta Smart Glasses isimli yeni modelini tanıttı.
Meta ve Ray-Ban iş birliği ile geliştirilen Meta Smart Glasses tanıtıldı

Meta'nın Ray-Ban markalı akıllı gözlükler üreteceğini ilk olarak 2021 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Meta ve Ray-Ban iş birliği ile geliştirilen Stories isimli akıllı güneş gözlüğü modeli, aynı yılın Eylül ayında tanıtılmıştı. Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlükler geliştirmeye devam eden Meta, Meta Smart Glasses isimli yeni modelini tanıttı.

Dün gerçekleşen Meta Connect etkinliğinde karşımıza çıkan Meta Smart Glasses, Stories modeline oranla daha başarılı bir tasarıma sahip. Üzerinde mikrofon, hoparlör ve kameralar bulunduran Meta Smart Glasses, hoparlörleri ile birlikte kulaklık olmadan müzik dinlemenize olanak tanıyor.

Stories gözlüğünün eleştirilen noktalarından biri mikrofonlarıydı. Eleştirileri dikkate alan Meta, Meta Smart Glasses modeli ile birlikte mikrofonlarını yeniledi. 5 farklı mikrofona sahip olan Meta Smart Glasses, telefon görüşmeleri yapmanıza veya sesli komutlar ile gözlüğü kontrol etmenize olanak tanıyor.

Meta Smart Glasses modelinin iki köşesinde de 12 megapiksellik kameralar yer alıyor. Bu kameralar ile 1080 piksel çözünürlüğünde videolar çekmek mümkün. Meta Smart Glasses'in 32 GB dahili depolama sunduğunu da ekleyelim. Gözlüğün sunduğu dahili depolama ile 500 fotoğraf ve 100 tane 30 saniyelik video çekebiliyorsunuz. Meta Smart Glasses ile çekilen video ve fotoğraflara Meta View isimli uygulama üzerinden ulaşılabiliyor.

Meta Smart Glasses ile gelen bir diğer yenilik ise canlı yayınlar oldu. Meta Smart Glasses, kullanıcılarının Facebook veya Instagram üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Bir şarj docku olarak görev yapan gözlük kabı ile birlikte toplamda 36 saatlik kullanım sunan Meta Smart Glasses modelinin fiyatı ise standart model için 299 dolar. Meta ve Ray-Ban, önümüzdeki yıl Meta Smart Glasses modelinin yeni özellikler sunacak büyük bir güncelleme alacağını da duyurdu. Bu özellikler arasında gerçek zamanlı yazılı çeviri de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.