Ray-Ban Stories gözlüğü için WhatsApp desteği geldi

Yeni gelen özellikler birlikte Stories kullanıcıları, sesli yönlendirmeler ile birlikte WhatsApp üstünden arama yapabilecek ve mesaj gönderebilecek.
Ray-Ban Stories gözlüğü için WhatsApp desteği geldi

Meta'nın akıllı güneş gözlükleri üretmek için Ray-Ban ile iş birliğine gittiğiniz 2021 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise Meta ve Ray-Ban iş birliği çerçevesinde üretilen Stories isimli akıllı güneş gözlükleri tanıtıldı.

Ön kısmında bulunan kameralar ile görüntü kaydetme ve hoparlörü sayesinde herhangi bir kulaklığa gerek kalmadan müzik dinleme gibi özellikler sunan Stories, Meta ekosistemindeki uygulamalarla entegre bir şekilde de çalışabiliyor. Geçtiğimiz aylarda Stories gözlüğü için Facebook Messenger desteği sunulmuştu.

Bugün Meta tarafından aktarılan bilgilere göre Stories gözlüğü için WhatsApp desteği de sunulmaya başlandı. Hatırlatmak gerekirse Stories gözlüğüne WhatsApp desteğinin geleceği ile ilgili ilk sızıntılar Nisan ayında karşımıza çıkmıştı.

Yeni gelen özellikler birlikte Stories kullanıcıları, sesli yönlendirmeler ile birlikte WhatsApp üstünden arama yapabilecek ve mesaj gönderebilecek. Arama ve mesaj göndermenin yanı sıra gelen mesajların Stories gözlüğünün üzerinde bulunan hoparlör aracılığı ile kullanıcılara aktarılabileceğini da ekleyelim.

WhatsApp ve Facebook Messenger desteği şu an için sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre ilerleyen dönemlerde Fransızca ve İtalyanca için de destek sunulacak.

Facebook Messenger'ın ardından WhatsApp'ı da desteklemeye başlayan Stories, Meta ekosistemi ile entegre bir şekilde çalışmaya devam edecek gibi görünüyor. Stories'in ilerleyen dönemde Meta'nın başka platformları desteklemeye başlaması da sürpriz olmayacaktır.

Son olarak Stories gözlüğünün şu an için oldukça az ülkede satışta olduğunu da ekleyelim. Stories şu an için sadece ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avusturya, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya ve Avustralya'da satışa sunulmuş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.