WhatsApp'ta grup sohbetlerine isim verme zorunluluğu ortadan kalkıyor

İsim verilmeyen gruplar için katılımcılara göre otomatik olarak isim üretimi gerçekleşecek.
WhatsApp'ta grup sohbetlerine isim verme zorunluluğu ortadan kalkıyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in dün açıkladığına göre; WhatsApp, yakında grup ismi vermenize gerek kalmadan grup sohbetleri oluşturmanızı sağlayacak. İsim verilmeyen gruplar için katılımcılara göre otomatik olarak isim üretimi gerçekleşecek. Zuckerberg'ün paylaştığı görselde, grup başlığının adı "Rocco & Li-Chen" olarak üretilmişti. 

Paylaşılan bilgilere göre; isimsiz gruplar 6 katılımcıyla sınırlandırılacak. Normalde bir WhatsApp grubunda bin kişiden fazla katılımcının yer alabildiğini düşünürsek, isimsiz grupların kısıtlı bir hareket alanına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Katılımcılara dayanarak otomatik olarak isim üretimi gerçekleşmesi ise farklı katılımcıların, farklı isimler görmesine yol açabilir. Aile gruplarını ele alacak olursak, siz grup isminde "anne ve teyze" isimlerini görürken, teyzeniz "abla ve yeğen" ismini görebilir. 

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik sessize almakonuşma içinde video kaydetmeekran paylaşmayüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımı gibi pek çok yeni özelliği yayına aldı. Otomatik isimlendirme özelliği de bu yeni özelliklerin yanında yerini almış oldu. 

Otomatik isimlendirme özelliği önümüzdeki günlerde WhatsApp'ın iOS, Android, web ve macOS sürümlerinde tüm kullanıcılara açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.