WhatsApp için yeni özellik: Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik sessize alma

WhatsApp, "Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma" ve "Gizlilik Ayarı Kontrolü" özelliklerini yayına aldı.
WhatsApp için yeni özellik: Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik sessize alma

Son dönemde sohbet kilidi, kaybolan süreli mesajlar, "Bir Kez Görüntüle" için ekran görüntüsü almayı engelleme ve kullanıcının çevrim içi olduğunu gizli tutma seçeneği gibi özellikleri yayına alan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni gizlilik özelliklerini tanıttı. 

"Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma" özelliği

Şirket, "Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma" ve "Gizlilik Ayarı Kontrolü" özelliklerini yayına aldı. WhatsApp tarafından paylaşılanlara göre "Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma", gelen aramalar üzerinde kişiye daha fazla gizlilik ve kontrol sunmak için tasarlandı. Bu özellik, daha fazla koruma için spam, dolandırıcılık girişimleri ve bilinmeyen kişilerden gelen aramaları otomatik olarak filtrelemeye yardımcı oluyor. Söz konusu yenilik ile birlikte bu aramalar, telefonun çalmasını engelliyor, ancak arayanın önemli biri olduğu ortaya çıkarsa Arama listesinde görünüyor.

WhatsApp, makine öğrenimine dayalı algılama kapasitesini artırdığını ve bu çağrıların yüzde 50 oranında azalmasını beklediğini söyledi.

"Gizlilik Ayarı Kontrolü" özelliği

Gizlilik Ayarı Kontrolü ise kullanıcının doğru koruma düzeyini seçmesine yardımcı olmak için önemli gizlilik ayarlarını tek bir yerde sunuyor. Özelliği kullanmak için gizlilik ayarlarında "Kontrolü başlat" butonunu seçmek yeterli. Ardından mesajların, aramaların ve kişisel bilgilerin güvenliğini artıran birden çok gizlilik katmanına göz atılabiliyor.

WhatsApp, yeni özelliklerin bu haftadan itibaren kullanılabileceğini açıkladı. Şirketin bu güncellemeleri yapmasının nedeni ise kişilerin daha güvenli bir alanda konuşma ve mesajlaşma gerçekleştirebilmesini sağlama isteği olarak açıklandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.