Alibaba'da CEO değişikliği: Eddie Wu, görevi Daniel Zhang'dan devralıyor

Alibaba Group, bugün yaptığı açıklamada, şu anda Taobao ve Tmall Group'un başkanı olan Eddie Wu'nun CEO'luk görevini Daniel Zhang'dan devralacağını duyurdu.
Alibaba'da CEO değişikliği: Eddie Wu, görevi Daniel Zhang'dan devralıyor

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Alibaba'da CEO değişikliği yaşandı. Alibaba Group, bugün yaptığı açıklamada, şu anda Taobao ve Tmall Group'un başkanı olan Eddie Wu'nun CEO'luk görevini Daniel Zhang'dan devralacağını duyurdu. Görev değişikliğinin 10 Eylül'de gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı. Daniel Zhang, 2015'ten beri Alibaba Group’un CEO’su olarak görev yapıyordu. 

Şirketin açıklamasına göre Daniel Zhang aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığı görevinden de ayrılıyor. Zhang'ın yerine şu anda grubun yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Joseph C. Tsai geçecek. Tsai'nin NBA takımı Brooklyn Nets’in sahibi olduğunu da belirtelim.

Söz konusu değişiklik, Alibaba'nın mart ayında şirketi altı iş grubuna böleceğini açıklamasının ardından geldi. Şirket o dönemde yaptığı açıklamada bunun her bir iş grubunun dış finansman sağlamasına ve tarihindeki en önemli yeniden yapılanma ile halka açılmasına olanak tanıyacağını belirtmişti.

Alibaba, 238 milyar dolar değeriyle oyun devi Tencent ve içecek şirketi Kweichow Moutai'nin ardından Çin'in en değerli üçüncü şirketi konumunda.

Alibaba'nın yeni CEO'su Eddie Wu

1996 yılında Zhejiang University of Technology'den bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesi ile mezun olan Eddie Wu, Alibaba'nın kurucu ortaklarından biri ve şu anda üç iş birimini denetleyen kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Bu birimler arasında mobil, anlık mesajlaşma ve müzik yer alıyor. Wu'nun Alibaba'nın ilk programcısı olduğu da paylaşılanlar arasında. 

Wu, ayrıca Alibaba Health Information Technology’nin direktörüydü ve ileri teknolojilere, kurumsal hizmetlere ve dijital sağlık hizmetlerine yatırım yapmaya odaklanan bir girişim sermayesi şirketi olan Vision Plus Capital’ı kurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.