Kullanıcılara yürüyüş yaptıkça puan ve ödül kazandıran girişim: Walkers

Walkers, Türkiye'de faaliyet gösteren "move to earn", yani "yürüdükçe kazandıran" şirketlerinden biri. Girişim, 2022'nin şubat ayında Gökhan Genç tarafından kuruldu.
Kullanıcılara yürüyüş yaptıkça puan ve ödül kazandıran girişim: Walkers

Sağlık yaşam son dönemin en trend konusu iken, sağlıklı olmak için atılan adımların başında düzenli yürüyüş yapmak geliyor dersek yanlış olmayacaktır. Covid-19 sonrasında sağlık odaklı kazanç platformları, kullanıcılara sağlık ve wellness alanında uzmanlık veya deneyime sahip oldukları durumlarda para kazanma imkanı sunmaya başladı.

"Move to Earn" girişimleri de bu kapsamda sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmek için aynı zamanda  kazanç elde etmenizi sağlıyor. Walkers da Türkiye'de faaliyet gösteren "move to earn" şirketlerinden biri.

Walkers, 2022'nin şubat ayında Gökhan Genç tarafından kuruldu. Şu an beş kişilik bir ekip tarafından yönetilen şirket, 'yürüdüğünüze değsin' mottosuyla yola çıktı. Genç, girişimini şöyle tanımlıyor: "Yürüdüğünüz adım başına bağış yaptığınız, Walkers Puan (WP) kazandığınız, bu puanlarla birlikte 70’i aşkın markadan ödüller kazanabildiğiniz bir sağlık fitness ve gerçek zamanlı oyun uygulaması."

Şirket, kullanıcılarına daha fazla hareket etmek ve sağlıklı bir hayata adım atmak için gereken motivasyon sunuyor; bir taraftan partner olduğu firmalara promosyon imkanı sağlıyor.

Gökhan Genç, şirketin genel durumu hakkında şöyle bilgiler veriyor: "5 aylık bir geliştirme süreci sonucunda canlıya alındı. Bazı hazır altyapılar kullanırken özellikle Android tarafında kendi adımsayar sensörümüzü geliştirdik. Şimdiye kadar 120 bin kullanıcıya eriştik. Walkers olarak en güçlü kasımızın iş birliği kurabilme olduğuna inanıyoruz. Kurulduğumuzdan bugüne kadar her 5 günde bir iş birliği gerçekleştirerek toplamda 90’dan fazla markadan faydaları kullanıcılarımıza sunduk."

Şu ana kadar henüz yatırım almayan Walkers B2C tarafında üyelik modeli ile kullanıcılarına Pro avantajlarını sunuyor. B2B tarafında firmaların kullanıcı/çalışan sadakat programlarını yürüterek "Loyalty as a Service" hizmetinden gelir elde ediyor.

"Move to earn" kavramı, özellikle Covid-19 salgınından sonra ortaya çıkan değişen çalışma modelleri ve ekonomik modeller nedeniyle daha fazla duyulur hale geldi. Çünkü salgın, birçok insanın geleneksel iş modellerinde zorluklarla karşılaşmasına ve gelir kaynaklarının azalmasına neden oldu. Böylece insanlar, evden çalışma, esnek çalışma saatleri ve kendi işlerini kurma gibi yeni çalışma modellerine yönelmeye başladılar. 

Walkers'ın Sweat Coin ve Stepn gibi rakipleri mevcut. Gökhan Genç, bunların benzer çözümler olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Move To Charity gerçekleştirirken bizler kullanıcıların atmış olduğu her adımı ödüllendirerek rakiplerden farklılaşıyor. Özellikle oyunlaştırma ile birlikte rakiplerden ayrışıyor."

Walker'ın, Webrazzi okuyucularına özel WLK200 kodu tanımlayarak 200 WP hediye ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.