WhatsApp, konuşma içinde video kaydetme özelliğini yayına aldı

WhatsApp'ın yeni video mesajları maksimum 60 saniye uzunlukta olabiliyor ve otomatik olarak sessizde oynatılıyor.
WhatsApp, konuşma içinde video kaydetme özelliğini yayına aldı

WhatsApp, kısa ve kişisel videoları doğrudan sohbette kaydedip paylaşabilme özelliğini hayata geçirdi. Şirket, yeni özelliğe dair merak edilen detayları bir blog gönderisinde paylaştı. 

Aktarılan bilgilere göre yeni video mesajlar, maksimum 60 saniye uzunlukta olabiliyor. Otomatik olarak oynatılmayan ve istediğiniz kadar uzun olabilen sesli mesajların aksine, konuşma içinde kaydedilen videolar, bir alıcı sohbeti açtığında otomatik olarak sessizde oynatılıyor.

Yeni özellik şu anda hem Android hem de iOS kullanıcıları için aktif. Ancak Android kullanıcılarında bu özelliği bulmak için ses kayıt sekmesine basılı tutmak gerekiyor, böylece sekme video kayıt kısmına dönüşüyor. iOS'te ise konuşma çubuğunun sağ yanında hem fotoğraf makinesi hem de mikrofon simgesi bulunuyor. Fotoğraf makinesi simgesine tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sayfada fotoğraf veya video seçeneklerinden birini bulabiliyorsunuz. WhatsApp, görüntülü mesajların da uçtan uca şifrelemeyle korunduğunun altını çiziyor. 

Aslında platform, uzun zamandır video gönderme seçeneği sunuyordu, ancak yeni video mesaj özelliği süreçteki birkaç adımı ortadan kaldırarak daha hızlı ve anında olmasını sağlıyor. Bu özellik, kişinin telefonunun hafızası konusunda da kolaylıklar sağlayabilir gibi duruyor, çünkü bu şekilde galeriye gereksiz video kaydedilmesi de engellenmiş olacak. 

Şirketin paylaştığına göre video mesaj özelliği geçen aydan bu yana hem iOS hem de Android'de WhatsApp'ta kullanıma sunulmaya başlanmıştı. WhatsApp, blog yazısında özelliğin önümüzdeki haftalarda herkes için aktif edileceğini belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.