Yapay zeka odaklı yerli bulut mutfak girişimi Zest Cloud Kitchens, 450 bin dolar yatırım aldı

Yerli bulut mutfak girişimi Zest Cloud Kitchens, tohum öncesi yatırım turunda 8 milyon dolar değerleme ile 450 bin dolar yatırım aldı.
Yapay zeka odaklı yerli bulut mutfak girişimi Zest Cloud Kitchens, 450 bin dolar yatırım aldı

Yapay zeka odaklı yerli bulut mutfak girişimi Zest Cloud Kitchens, tohum öncesi yatırım turunda 8 milyon dolar değerleme ile 450 bin dolar yatırım aldı. Melek yatırımcıların katılımı ile gerçekleşen bu tur ile beraber Zest Cloud Kitchens’a yapılan toplam yatırım tutarı 1 milyon doları aştı. 450 bin dolarlık yeni yatırım, ismi açıklanmayan melek yatırımcılardan geldi. 

Yapay zeka odaklı yerli bulut mutfak girişi Zest Cloud Kitchens, tamamen paket servis için tasarlanmış markalar üretiyor ve bunları işletiyor. 2021 yılında faaliyete başlayan girişim, verimlilik esasıyla kurulu operasyon modeli, yapay zeka desteği ve alanında lider markaları ile 2023 itibariyle de sürdürülebilir ve karlı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

2024 yılında 50 bulut mutfağa ulaşmayı hedefleyen girişim, buradaki ana odağın franchise iş ortakları ile büyüme olacağını vurguluyor. Yaptıkları ilk denemelerde franchise modelinin sürdürülebilir başarısını kanıtlayarak, yatırımını 8 ile 12 ay içinde çıkaran çok cazip bir yatırım fırsatı oluşturabildiklerinin de altını çiziyor.

Zest Cloud Kitchens kurucu ortağı Yiğit Doğan, “Yapay zeka odağımız kapsamında fiyatlama, operasyonel verimlilik, kalitenin korunması gibi birçok alanda çalışıyoruz. Alanında lider bulut mutfak olarak, hem bizim hem de franchise iş ortaklarımızın karlı olmasında üstün operasyonel verimiliğimizle beraber, yapay zeka odağımızın etkisi yadsınamaz. Gıda ve teknolojiyi bir araya getiren bir food tech şirketi olarak, yeni yatırım ile hem franchise iş modelimizi yaygınlaştırmayı, hem de teknoloji altyapımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.