Yapay zeka girişimi AutogenAI, 22,3 milyon dolar yatırım aldı

Blossom Capital'dan 22,3 milyon dolar yatırım alan Londra merkezli AutogenAI, üretimsel yapay zekaya dayalı aracıyla işletmelerin daha güçlü yatırımcı sunumları ve teklifler hazırlamasını sağlıyor.
Yapay zeka girişimi AutogenAI, 22,3 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka şirketi AutogenAI, Blossom Capital'dan 22,3 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin, bundan önce de 3.5 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

Londra merkezli şirket, üretimsel yapay zekaya dayalı aracıyla işletmelerin daha güçlü yatırımcı sunumları ve teklifler üretmesini sağlıyor. Girişimin başarısı, Sean Williams'ın edindiği deneyimlere dayanıyor. Yılllar boyu Birleşik Krallık hükümetine hizmet vermek üzere ihaleye giren Williams, bu iş alanının yıllık yaklaşık 500 milyar dolar değerinde olduğunu belirtiyor. 

Bu noktada sunumunuzda hangi içeriği kullanacağınız ve bu içeriği nasıl sunacağınız büyük önem taşıyor. Bununla beraber, bütçeyi doğru ayarlayıp güçlü teklifler hazırlamak da, ihaleleri kazanma şansınızı artıyor. AutogenAI ise sizin için tüm bu alanlarda yenilikçi bir çözüm sunuyor.

AutogenAI'ın sunduğu hizmetler

OpenAIve diğer şirketlerin büyük/geniş dil modellerini (LLM) kullanan AutogenAI, müşterinin yapılandırılmış ve yapılandırılmamış özel verilerinden faydalanıyor. Şirket sunduğu arayüz ile kullanıcıların bilgi sorgulamasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar, şirketlerinin geçmiş çalışmalarından en başarılı olanlara dayanan sunumlar oluşturabiliyor. Daha sonra bunlar müşterinin ekibine sunuluyor. Bu sayede ekip, bunları bir sözleşme için sahaya sunulmadan önce daha da özelleştirme şansına sahip oluyor. Tabii sunumun potansiyel olarak reddedilmesi de olası. 

Sean Williams'a ürünün, ChatGPT ile farkı sorulduğunda OpenAI gibi şirketlerin yapay genel zeka (AGI) ya da süper zekaya odaklandığını belirterek, "Biz çok daha küçük bir probleme odaklanıyoruz." diyor ve ekliyor: "Müşterilerimize daha fazla iş kazanmaları ve daha etkin çalışmaları için yardım etmek."

Bir yıl önce faaliyete başlayan AutogenAI, bu dönemde hızlıca 28 müşteri kazandı. Ancak şirket müşterilerinin ismini saklı tutuyor. Girişimin kurucusu ve CEO'su Sean Williams'ın aktardıklarına göre, müşterileri arasında hala yapay zeka kullanımının işin kalitesini düşereceği yönünde bir intiba mevcut. Bu nedenle şirket, hizmet verdiği müşterilerinin ismini gizli tutmayı tercih ediyor. Yine de şirketin açıkladığına göre; AutogenAI'ın müşterileri arasında bir küresel yönetim danışmanlığı şirketi, küresel BPO (İş Süreçlerinde Dış Kaynak Kullanımı) kurumları, özel inşaat şirketleri ve hibe başvurusunda bulunan kar amacı gütmeyen şirketler yer almakta. 

Willimas'ın aktardıklarına göre AutogenAI ile güçlü bir sunum hazırlama süreci yüzde 800 hızlanıyor. AutogenAI, tekliflerin ilk taslaklarını yazmak için harcanan süreyi yüzde 70 oranında azaltıyor. Ayrıca AutogenAI'ın araçları satın alma maliyetlerini de yaklaşık yüzde 10 oranında düşürdüğünü belirtelim. Bu da, anlaşmalardaki marjları genel olarak iyileştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.