Axoflow, 500 Emerging Europe'dan yatırım aldı

500 Emerging Europe'un liderlik ettiği 2.5 milyon dolarlık yatırım turuna, Notion Capital, Credo Ventures, ve melek yatırımcı Jared Schrieber katıldı.
Axoflow, 500 Emerging Europe'dan yatırım aldı

Bulut tabanlı bir toplama (collection) ve kürasyon (curation) çözümü Axoflow, 500 Emerging Europe liderliğinde 2.5 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım aldı. Yatırım turuna Credo Ventures,  Notion Capital, ve melek yatırımcı Jared Schrieber katılım gösterdi. 

Balázs Scheidler, Ferenc Hernádi, Sándor Guba ve Neil Boyd'un kurduğu Axoflow, işletmelerin veri tedarik zincirlerini kontrol ediyor ve iyileştiriyor. Böylece şirketlerin observability (gözlemlenebilirlik) yatırımlarını en üst düzeye çıkarmalarını sağlıyor. Axoflow, hem geleneksel hem de bulut tabanlı ortamlar için kritik olan tüm makine verisi yaşam döngüsünü optimize etmek için tasarlandı.

Axoflow'un sunduğu önemli çözümlerden biri de bir şirketin, düzenli olarak ürettiği ve sürekli artan miktardaki verilerini yapılandırmak. Bu sayede veri toplama ve depolama için büyük meblağlar harcanmasına gerek kalmıyor.

Bu arada Balázs Scheidler'ın Macaristan teknoloji dünyası için önemli bir isim olduğunu belirtelim. Balabit'in kurucusu Balázs Scheidler, 2018 yılında yaptığı exit ile Avrupa teknoloji dünyasında adından söz ettirmişti. Balabit'in One Identity şirketine satıldığı anlaşmanın resmi rakamları bilinmiyor olsa da; o dönemlerde Balabit'in 100 milyon dolara satıldığı tahmin edildi. 

Axoflow ise hayatına on milyon forintlik bir sermaye ile başladı. Daha sonra ilk on iki çalışana şirkette hisse satın alma fırsatı sunuldu. Bununla birlikte, büyük bir kısmı dört kurucu tarafından karşılanan 700 bin dolar daha sermaye toplandı.

Girişim bu yatırım turu öncesinde, Balabit'in eski kurucu ortakları László Szakál ve  Csongor Bias'ın da katıldığı başka turda, büyük bir Batı Avrupa fonu aracılığıyla ve Amerikalı bir melek olan Travis McPeak'in de katıldığı meleklerden 400 bin dolar yatırım almıştı. 

500 Emerging Europe  Genel Ortağı Enis Hulli yaptığı açıklamada Axoflow kurucularının, muazzam başarılar elde ettiğini ve benzeri olmayan bir kurucu-pazar uyumu gösterdiğini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.