Amazon Web Services'ten iki yeni sağlık çözümü: AWS HealthScribe ve HealthImaging

Amazon Web Services, AWS HealthScribe ile sağlık profesyonellerinin konuşmalarını analiz ediyor; HealthImaging ile medikal görüntüleme maliyetini azaltıyor.
Amazon Web Services'ten iki yeni sağlık çözümü: AWS HealthScribe ve HealthImaging

Amazon Web Services (AWS), sağlık odağında geliştirdiği yapay zeka tabanlı platformu AWS HealthScribe duyurdu. AWS tarafından düzenlenen yıllık bir konferansı AWS Summit’te duyurulan platform, sağlık profesyonellerinin hastalarıyla yaptıkları konuşmaları transkriptlere dönüştürmelerine ve analiz etmelerine yardımcı oluyor.

Platform, sağlık profesyonellerinin hastalarla yaptıkları görüşmeleri kaydediyor. Böylece sesli olarak aktarılan konuşmaların metin versiyonlarını elde ediliyor. AWS HealthScribe; transkriptleri görüşmelerin içeriğine göre kategorilere ayırıyor. Bu platform, sağlık çalışanlarının klinik belgelendirme sürecini hızlandırmayı ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. Transkriptlerde hastaların tıbbi durumunu, mevcut hastalık geçmişini ve ziyaret nedenlerini anlatılıyor.

AWS HealthScribe, genel tıp ve ortopedi gibi belirli tıbbi uzmanlık alanları için klinik notlar oluşturuyor. Amazon, HealthScribe'ı kullanan şirketler arasında 3M Health Information Systems, Babylon Health ve ScribeEMR yer alıyor.

New York'ta gerçekleşen AWS Summit’te HealthScribe'ın yanı sıra AWS HealthImaging'i de duyuruldu. Bu, medikal görüntüleme verilerini petabayt ölçeğinde saklamayı, dönüştürmeyi ve analiz etmeyi daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Amazon, ortalama bir organizasyonun medikal görüntü saklama maliyetini yüzde 40'a kadar azaltıyor. HealthImaging, şu anda Kuzey Virginia, Oregon, Sidney ve İrlanda'da kullanıma sunuldu.

Amazon ve 3M Health Information Systems, sağlık hizmeti sağlayıcıları için en kritik sorunlardan noktalarından biri olan klinik belgelendirmeyi yapay zeka ile çözmeyi hedefliyor. İki şirket, bu birliktelik ile sağlık hizmetleri için belgelendirme konusunda kolaylık sağlamayı hedefliyor. Şirket bunu, klinik belgelendirmeyi otomatikleştirmek için konuşmalı yapay zeka ve ortam zekası kullanan bir araç olarak tanımlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.