Amazon'dan üretimsel yapay zeka kullanımı örneği: Sağlık hizmetleri için belgelendirme

Amazon ve 3M Health Information Systems, sağlık hizmeti sağlayıcıları için en kritik sorunlardannoktalarından biri olan klinik belgelendirmeyi yapay zeka ile çözmeyi hedefliyor.
Amazon'dan üretimsel yapay zeka kullanımı örneği: Sağlık hizmetleri için belgelendirme

Son dönemin en popüler kavramlarından yapay zeka, artık birçok teknoloji şirketinin vazgeçilmezi olmaya başladı. Bu kapsamda Microsoft ve Google'ın yanı sıra Amazon'un da belli adımlar attığını söylemek mümkün. Hatta şirket, geçtiğimiz haftalarda üretimsel yapay zeka odağında Bedrock'ı duyurmuştu. Amazon Bedrock'ın, AI21 Labs, Anthropic ve Stability AI gibi girişimlerin önceden eğitilmiş modelleri aracılığıyla, üretimsel yapay zeka destekli uygulamalar oluşturulmasını sağlayacağı iddia edilmişti.

Amazon, şimdi bu alanda yapacağı işleri hızlandırmaya başlıyor, zira teknoloji devinin 3M Health Information Systems ile yaptığı iş birliği ile sağlık hizmeti sağlayıcıları için en kritik sıkıntı noktalarından birini çözmeyi amaçladığı ortaya çıktı. İki şirket, bu birliktelik ile sağlık hizmetleri için belgelendirme konusunda kolaylık sağlamayı hedefliyor. Şirket bunu, klinik belgelendirmeyi otomatikleştirmek için konuşmalı yapay zeka ve ortam zekası kullanan bir araç olarak tanımlıyor, böylece belgelendirmeyi hekim için külfet olmaktan çıkarıp hasta ziyaretinin bir yan ürünü haline getiriyor.

AWS'nin özellikle Amazon Bedrock, Amazon Comprehend Medical ve Amazon Transcribe Medical platformları aracılığıyla uzmanlığının ve kaynaklarının önemli bir kısmını bu iş birliğine katkıda bulunmak için kullanacağı belirtiliyor. 

Amazon'un Bedrock ile üretimsel yapay zekaya el atması bu noktada önemli olsa da aslında şirket, Transcribe Medical ve Comprehend Medical platformları aracılığıyla tıbbi transkripsiyon ve klinik belgelendirme alanında önemli bir deneyime sahip.

Son olarak Amazon ve 3M iş birliğinin bu alanda ilk olmadığının altını çizmek gerek. Geçtiğimiz ay Microsoft, sektörün önde gelen klinik dikte araçlarından biri olan Dragon aracılığıyla daha dinamik bir klinik belgelendirme süreci oluşturmak için ChatGPT'deki uzmanlığını kullanacağını duyurmuştu.

Klinik belgelendirmelerin yapay zeka ile oluşturulacak olması neden önemli? Yapılan araştırmalar doktorların hastanın kendisi ile etkileşim kurmak yerine bir hasta ziyaretini belgelemeye neredeyse iki kat zaman ayırdığını ortaya koyuyor. Yapay zekanın bu alanda kullanımı, belgelendirme işinin oldukça kısa sürede yapılmasını sağlıyor ve bu da herkes için zamandan tasarruf anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.