Türkiye'de elektrikli şarj istasyonu kurmak için 124 şirket lisans aldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz tarafından paylaşılan bilgilere göre ülkemizdeki 124 şirket, Türkiye genelinde elektrikli şarj istasyonu kurmak için gerekli lisansı aldı.
Türkiye'de elektrikli şarj istasyonu kurmak için 124 şirket lisans aldı

Togg'un ilk elektrikli otomobili olan Togg T10X modelinin satışa sunulduğunu geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Togg'un ardından ise elektrikli otomobil pazarının en önemli markaları arasında yer alan Tesla, Model Y ile birlikte ülkemize resmen giriş yaptı.

Togg ve Tesla ile birlikte ülkemizdeki elektrikli otomobil pazarı hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ülkemizdeki elektrikli otomobil pazarının büyümesi ile birlikte elektrikli araç şarj üniteleri de önem kazandı. Türkiye'de elektrikli araç şarj ünite lisansını alan şirketleri geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. 

Ülkemizde pek çok şirket elektrikli araç şarj üniteleri konusundaki yatırımlarına devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj lisansı alan şirketler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Yılmaz tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an için ülkemizde 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktası bulunuyor. 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktasının 898 adedi hızlı şarj, kalan 3 bin 600'ü ise yavaş şarj noktası olarak hizmet veriyor.

Yılmaz'ın paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise elektrikli şarj ünitesi konusunda çalışmalar yapan şirketler ile ilgili oldu. Yılmaz'ın açıkladığı verilere göre ülkemizdeki 124 şirket, Türkiye genelinde elektrikli şarj istasyonu kurmak için gerekli lisansı aldı.

Elektrikli şarj istasyonları hem ülkemizde hem de tün dünyada hızla büyüyen bir pazar haline geldi. İlerleyen dönemde elektrikli şarj istasyonları konusundaki çalışmaların ve yatırımların artması sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.