Tesla resmen Türkiye'de: Model Y fiyatları belli oldu

Yarın online olarak satışa sunulacak olan Tesla Model Y, 1,54 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Model Y'nin çift motorlu dört çeker versiyonunun fiyatı ise 1,77 milyon TL.
Tesla resmen Türkiye'de: Model Y fiyatları belli oldu

Tesla'nın Türkiye açılımı ile ilgili tüm detayları geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 yıllık bekleyişin ardından Tesla, resmen ülkemize giriş yaptı. Hatırlatmak gerekirse Tesla, geçtiğimiz hafta resmi Instagram hesabı üzerinden 4 Nisan tarihini işaret eden bir paylaşım gerçekleştirdi.

Tesla, Kanyon AVM içinde gerçekleştirdiği lansman ile birlikte resmen Türkiye pazarına giriş yapmış oldu. Tesla'nın Türkiye macerasının bundan yıllar önce 2015 yılında başladığını hatırlatalım. Tesla'nın Türkiye operasyonları için Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi'ni kurduğunu 2015 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık.

Tesla'nın Türkiye operasyonunun başına ise daha önce Lufthansa Group bünyesinde çalışan Kemal Geçer yer alıyor. Tesla tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, şu an için ülkemizde sadece Model Y'i satışa sunacak. Hatırlatmak gerekirse Tesla'nın Model S, Model X, Model 3 ve Model Y olmak üzere toplamda 4 farklı modeli bulunuyor.

1,54 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Ülkemizde satışa sunulacak olan Model Y ise Tesla'nın en uygun fiyatlı modelleri arasında yer alıyor. Yarın online olarak satışa sunulacak olan Tesla Model Y, 1,54 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Model Y'nin 3 farklı versiyonu satışa sunulacak. Bu modellerin menzilleri ise 430, 533 ve 514 km. Model Y ailesinin en pahalı üyesi olan çift motorlu dört çekerin fiyatı ise 1,77 milyon TL.

Model Y'nin ülkemizdeki ön sipariş bedelinin 10 bin TL olduğunu da ekleyelim. Model Y teslimatları ise önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. Teslimatlar, Kanyon ve Akasya AVM'lerinde yapılacak. Tesla'nın Türkiye macerası ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.