Biyoteknoloji girişimi Woodoo, 31 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Timothée Boitouzet tarafından kurulan şirket, ahşap atıklardan alternatif inşaat malzemesi üretiyor. Atık ahşabı; deri, cam, beton ve çelik gibi inşaat malzemelerine alternatif olarak konumlandırıyor.
Biyoteknoloji girişimi Woodoo, 31 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi olan Woodoo, 31 milyon dolar yatırım aldı. Paris merkezli şirketin 31 milyon dolarlık yatırım turu, Lowercarbon Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna One Creation, Purple ve melek yatırımcılar katıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanılacağı açıklandı. Ayrıca şirket, ABD pazarındaki etkisini genişletmeyi hedefliyor. 

2017 yılında Timothée Boitouzet tarafından kurulan şirket, ahşap atıklardan alternatif inşaat malzemesi üretiyor. Atık ahşabı; deri, cam, beton ve çelik gibi inşaat malzemelerine alternatif olarak konumlandırıyor. Woodoo, endüstriyel ağaç ve ahşap ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Garnica ile iş birliği yapıyor. İş birliği kapsamında Garnica, yüksek performanslı ahşap bazlı malzemeleri portföyüne ekleyecek.

Şirketin ürettiği ürünler, kullanıldıkları süre boyunca en az seviyede enerji harcayan, ham maddelerin elde edilmesi, işlenmesi, kullanımı ve bakım-onarımı sırasında çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen malzemeler olarak biliniyor.

Biyoteknoloji canlı hücrelerinden canlı varlığına dair fonksiyonları anlamak ve bu fonksiyonların daha iyi, verimli kullanılmasını sağlamak için geliştirilen tüm işlem ve teknikler olarak tanımlanıyor. Sağlık sektörü dışında biyoteknoloji; ürün, malzeme üretiminde de kullanılıyor.

İnşaat sektörü teknolojiyi en etkin şekilde kullanan sektörlerin başında geliyor. Bu alanda çalışan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçen Nisan ayında inşaat sektörü için ağır ekipmanları otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 64 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2016 yılında Andrew Liang ve Noah Ready-Campbell tarafından hayata geçirilen Built Robotics, otonom inşaat ekipmanı üretmek için tasarımlar yapan bir endüstriyel otomasyon şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.