WhatsApp'a ekran paylaşma özelliği geliyor

2016 yılında kullanıma sunduğu görüntülü görüşmeleri daha etkili bir hale getirmek isteyen WhatsApp, ekran paylaşma özelliğini duyurdu.
WhatsApp'a ekran paylaşma özelliği geliyor

WhatsApp'ın konuşma içinde video kaydetme özelliğini yayına aldığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. 2016 yılında kullanıma sunduğu görüntülü görüşmeleri daha etkili bir hale getirmek isteyen WhatsApp, ekran paylaşma özelliğini duyurdu.

Meta CEO'u Mark Zuckerberg tarafından duyurulan yeni özellik ile birlikte WhatsApp kullanıcıları, görüntülü görüşme gerçekleştirirken karşı taraf ile ekranlarını paylaşabilecek. WhatsApp'ın ekran paylaşma özelliğinin ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında beta olarak karşımıza çıktığını da hatırlatalım.

3 aylık beta sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan ekran paylaşma özelliği, kısa süre içinde tüm WhatsApp kullanıcıları için sunulacak. WhatsApp içindeki paylaş kısmında yer alan ekran paylaşma özelliği, kullanıcılarına iki seçenek sunuyor. Kullanıcılar karşı taraf ile sadece bir uygulamanın görüntüsünü veya tüm ekranların paylaşabilecek.

WhatsApp, ekran paylaşma özelliği ile birlikte Google Meet ve Zoom gibi görüntülü görüşme uygulamalarında da rakip olmuş oldu. WhatsApp sözcüsü Ellie Heatrick'in paylaştığı bilgilere göre ekran paylaşma özelliği, WhatsApp'ın Android, iOS ve Windows versiyonları için aşamalı bir şekilde kullanıma sunulacak.

WhatsApp'ın Android ve iOS uygulamalarındaki görüntülü görüşmeler için yatay görüntülü görüşme özelliği eklediğini de belirtelim. WhatsApp, sunduğu yeni özellikler ile birlikte kullanıcılarına daha başarılı bir görüntülü görüşme deneyimi sunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.