WhatsApp, yüksek çözünürlüklü fotoğraflara izin vermeye başladı

WhatsApp, bundan böyle platform üzerinden HD, yani yüksek çözünürlüklü ya da daha basit bir tabirle "yüksek kaliteli" fotoğraflar gönderilmesine izin veriyor. 
WhatsApp, yüksek çözünürlüklü fotoğraflara izin vermeye başladı

WhatsApp üzerinden birine fotoğraf gönderirken veya birinden fotoğraf alırken, konuşmanın bir noktasında muhakkak fotoğrafın kalitesinin düştüğüne de değiniliyor. Bu paylaşım çağında, fotoğrafları sıkıştırılmış dosya olarak isteyenden e-posta adresine gönderilmesini talep edene kadar birçok olaya tanık olduğumu söyleyebilirim. Belli ki bunları yaşayan veya duyan sadece ben değilim, zira WhatsApp da sonunda bu konuya el atmaya karar verdi. 

Mesajlaşma platformu, bundan böyle platform üzerinden HD, yani yüksek çözünürlüklü ya da daha basit bir tabirle "yüksek kaliteli" fotoğraflar gönderilmesine izin veriyor. 

Önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya çapında kullanıma sunulacak olan bu özellik ile kullanıcılar Android, iOS ya da web üzerinden daha yüksek kaliteli ve daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gönderebilecek; herhangi bir platformdaki alıcılar bunu gösteren küçük bir simge görecek. Meta'ya göre, HD videolar için destek de çok yakında gelecek.

İlk olarak WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, kullanıcılar yeni özelliği edindiklerinde bir mesaj dizisine bir görüntü eklerken "HD" dişli simgesi görecekler. WABetaInfo, özelliğin ilk olarak iOS için 23.11.0.76 sürümünde ve Android için 2.23.12.13 sürümünde beta test kullanıcılarına geldiğini belirtti.

Kaynak: WABetaInfo

WABetaInfo tarafından gösterilen örnekte, HD simgesine dokunduktan sonra "fotoğraf kalitesi" menüsü görünecek ve burada iki çözünürlük seçeneği sunulacak: Standart kalite (1600 x 1052) ve HD kalitesi (4096 x 2692). Meta, görüntülerin genel olarak ne kadar sıkıştırılacağını ise belirtmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.