ChatGPT'nin Android uygulaması yayınlandı

ChatGPT'nin Android uygulaması, dün Google Play Store'da yerini aldı.
ChatGPT'nin Android uygulaması yayınlandı

Mayıs ayında OpenAI'ın ChatGPT iOS uygulamasını yayınladığını sizlere aktarmıştık. ChatGPT'nin Android uygulaması, dün Google Play Store'da yerini aldı.

OpenAI'ın sosyal ağlarda paylaştığı bilgilere göre, ChatGPT'nin Android uygulaması ilk olarak ABD, Hindistan, Bangladeş ve Brezilya'daki kullanıcılara açıldı. Uygulamanın ilerleyen dönemde yeni ülkelere de açılması bekleniyor.

Hatırlarsanız şirket, iOS uygulamasını da kademeli olarak kullanıcılar açmıştı. Başlangıçta yalnızca ABD kullanıcılarına açılan iOS uygulaması, 1 hafta gibi bir süre içinde 11 ülkeye daha açılmıştı6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT iOS uygulaması bu başarının akabinde ise 30'dan fazla yeni ülkeye açıldı. Mayısın ayının son günlerinde ise ChatGPT iOS sürümü Türkiye'deki kullanıcılarla buluştu

Son dönemde web sitesi trafiğindeki düşüşle gündeme gelen ChatGPT, Android uygulaması ile bu durumu dengelemeye çalışıyor olabilir. Similarweb'in verilerine göre ChatGPT'nin web sitesi Haziran ayı itibarıyla ilk kez düşüş yaşadı.

Paylaşılan verilere göre ChatGPT'nin web sitesinin trafiği Haziran ayında yüzde 9,7 oranında düşüş yaşadı. ChatGPT web sitesinin ziyaretçi sayısı bir önceki aya oranla yüzde 5,7 oranında azalırken, ziyaretçilerin site içinde geçirdikleri süre ise yüzde 8,5 oranında azaldı.

Bu noktada yapay zeka uygulamalarının gördüğü yoğun ilgiden bahsetmekte fayda var. 2023'ün ilk çeyreğinde yapay zeka destekli uygulamaların indirme oranları devasa bir yükselişe imza attı. Uygulama indirmeleri yüzde 375 artış ile 2023'ün ilk çeyreğinde 45 milyona ulaştı.  

Bu arada OpenAI'ın GPT-4 modelinden yararlanan Microsoft'un Bing chatbot'unun bir süredir Android uygulama mağazalarında boy gösterdiğini hatırlatalım. Bing'in yapay zeka destekli chatbot'u, 2023'ün ilk çeyreğinde 7.3 milyon indirmeye ulaştı. Bing chatbot'un Android sürümü, günümüzde 10 milyon indirmeyi aşmış durumda. 

Öte yandan Google'ın yapay zeka destekli chatbot'u Bard, web arayüzü ile yola devam ediyor. Henüz yapay zeka yarışına katılmayan teknoloji devi Apple ise ChatGPT rakibi üretimsel yapay zeka chatbot'unu test etmeye başladı. Önümüzdeki dönemde teknoloji devlerinin, yapay zeka destekli chatbotlar söz konusu olduğunda daha fazla yeniliğe imza atacağı aşikar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.