Apple, ChatGPT rakibi üretimsel yapay zeka chatbot'unu test ediyor

Apple mühendislerinin "Apple GPT" ismini verdiği bu chatbot, metinleri özetleyebiliyor ve eğitildiği veriye dayanarak sorulara cevap verebiliyor.
Apple, ChatGPT rakibi üretimsel yapay zeka chatbot'unu test ediyor

Apple, ChatGPT rakibi üretimsel yapay zeka aracını test ediyor. Apple mühendislerinin "Apple GPT" ismini verdiği bu chatbot, henüz kullanıcılarla buluşmaya hazır değil. Söz konusu Chatbot, Google Cloud'da çalışan Ajax isimli geniş dil modeli framework'ü kullanıyor. Ajax'ın makine öğrenimi araştırmalarını hızlandırmak için geliştirilen Google Jax ile geliştirildiğini ekleyelim. 

Apple'ın yeni yapay zeka asistanı metinleri özetleyebiliyor ve eğitildiği veriye dayanarak sorulara cevap verebiliyor. Şimdilik chatbot'un ağırlıklı olarak ürün prototipi geliştirmek için kullanıldığını belirtelim. Her ne kadar şirket, çalışanlarına ChatGPT kullanımını yasaklamış olsa da; çalışanlar kurum içinde Ajax destekli chatbot'u kullanmalarına müsade ediyor. Çalışanlar söz konusu aracın Bard, ChatGPT ve Bing AI'ı kopyaladığını aktarıyor. Araç bir web uygulaması olarak çalışıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Apple birden fazla ekibini bu projeye kanalize etmiş durumda. Apple Siri başta olmak üzere yapay zeka  ve makine öğrenimi projelerini daha ileriye taşımak için geçmişte Google'da yapay zeka ve arama alanında çalışan John Giannandrea'yı işe almıştı. John Giannandrea ve Yazılım mühendisliğindenc sorumlu Kıdemli GMY'si Craig Federighi'nin bu yeni yapay zeka projesi üzerinde çalıştığı aktarılıyor. 

Şimdiye kadar Meta, Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri, yapay zeka yarışında yerini almak için birbirinden farklı üretimsel yapay zeka modelleri ile karşımıza çıktı. Hatta son olarak Meta ve Microsoft bir araya gelerek ticari kullanım için yeni yapay zeka modeli Llama 2'yi duyurdu. 

Apple ise bu dönemde sessizliğini korudu. Öte yandan Tim Cook geçtiğimiz aydan bu yana yapay zeka alanına yöneldiklerinin sinyalini vermeye devam ediyor. Cook, Haziran ayında gerçekleşen bir röportajda, Apple'ın yapay zeka teknolojisine yakından baktığını açıklamıştı. Oysa Cook, kazanç raporunun açıklandığı Mayıs ayında yapay zeka ürünlerinde aşılması gereken problemlere dikkat çekmişti. 

Şimdilik Apple'ın yapay zeka alanında atacağı adımlar belirsizliğini koruyor. Ancak söylentilere göre, Apple'ın gelecek yıl yapay zeka ile ilişkili kayda değer bir duyuru yapması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.