Twitter, gelir paylaşımı programı ile Threads'e karşı elini güçlendiriyor

Şirket, seçilen Twitter Blue abonelerine ödeme yapmaya başladı.
Twitter, gelir paylaşımı programı ile Threads'e karşı elini güçlendiriyor

Son haftalarda Twitter ve Threads çekişmesi ile gündeme gelirken, Twitter'ın yayına aldığı gelir paylaşımı programı yeni bir gündem yaratmayı başardı. Şirket, seçilen Twitter Blue abonelerine ödeme yapmaya başladı.

Hatırlarsanız Elon Musk, Şubat ayında gelir paylaşımı programından bahsetmişti. Ancak bu konuda herhangi bir detay paylaşılmamıştı. Bugün bazı yüksek takipçili hesaplar gelir elde ettiklerine dair gönderiler paylaşmaya başladı. Söz konusu gelir paylaşımı, kullanıcıların içeriklerinin altında yer alan yanıtlar kısmındaki reklamlara dayanarak gerçekleştiriliyor. 

Bu yaklaşım ile kullanıcılar, reklamları kendine çeken popüler içeriklere katkıda bulunmaya teşvik ediliyor. Aynı şekilde program kapsamında yüksek takipçili içerik üreticileri, Twitter Blue aboneliği almaya yönlendiriliyor. 

Twitter gelir paylaşımı programı kriterleri 

Bu arada gelir paylaşımı kapsamında sağlamanız gereken kriterlerin oldukça yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Gelir paylaşımı sistemi, son 3 ayda 5 milyon görüntüleme alan Twitter Blue aboneleri ve Onaylı Kuruluşlar için geçerli olacak. 

İçerik üreticileri abonelikleri ilkelerine tabi olan hesapların, gelir paylaşımına uygunluğu Twitter çalışanları tarafından değerlendirilecek. Kriterlere uygun olan hesaplar ödemeleri Stripe hesapları üzerinden alacak. Tüm bu sürece yakın zamanda Ayarlar'ın altında yer alan para kazanma seçeneği üzerinden erişilebilecek. Twitter gelir paylaşımı programı hakkında daha fazla bilgi için yardım merkezini ziyaret etmenizde fayda var. 

Twitter ve Threads rekabeti

Geçtiğimiz hafta Instagram'ın Twitter rakibi uygulaması Threads'in açıldığını sizlere aktarmıştık. Instagram'ın Threads uygulaması 100 milyon kullanıcıyı geçti. Bu noktada Threads'in 100 milyon kullanıcı barajını ChatGPT'den daha hızlı bir şekilde aştığını söylemek mümkün. Hatırlarsanız OpenAI'ın ChatGPT'si 2 ayın ardından 100 milyon kullanıcı barajını aşabilmişti. Threads ise 5 gün içinde 100 milyon kullanıcı kazanımına erişmeyi başardı. 

Kullanıcı kazanımına kronolojik olarak baktığımızda Threads'in ilk 2 saat içinde 2 milyon kullanıcıya ulaştığını, sonrasında ise sırasıyla 5 milyon, 10 milyon ve 30 milyon kullanıcıya ulaştığını hatırlatalım. Uygulama Cuma günü 70 milyon kullanıcıya ulaştığında Zuckerberg, yaptığı açıklamada beklentilerinin ötesinde bir lansman gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. 

Bu süreçte Threads ülkemizde de sevilen bir uygulama haline geldi. Gemius verilerine göre platformun ülkemizde 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunabildiği dikkat çekerken, bu süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görüldü. 

Threads tarafında bunlar yaşanırken Twitter'ın trafiğinde düşüş yaşadığı iddia edildi, ancak şirketin CEO'su Linda Yaccarino, Twitter'ın geçtiğimiz hafta, Şubat ayından bu yana en yüksek kullanım oranına ulaştığını açıkladı. 

Buna ek olarak Twitter'ın, rakibi Threads'e giden bağlantıları engellediği ortaya çıktı. Kullanıcılar Twitter'ın, Twitter aramalarında Threads.net'in web sitesine giden bağlantıları geçici olarak engellediğini ve bunun da herhangi birinin Threads'teki konuşmaları ortaya çıkarmasını veya kullanıcıların profillerini bulmasını zorlaştırdığını bildirdi. Bu attığı adımın ardından eleştiri oklarını kendine çeken Twitter, şimdi de gelir paylaşımı programı ile Threads'e karşı elini güçlendiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.