Türkiye'nin Threads kullanımında öne çıkan rakamlar

Geçtiğimiz hafta kullanıma açılan Meta'nın Twitter muadili Threads uygulaması, kısa sürede Türkiye'de de büyük ilgi gördü.
Türkiye'nin Threads kullanımında öne çıkan rakamlar

Geçtiğimiz hafta kullanıma açılan Meta'nın Twitter muadili Threads uygulaması, kısa sürede büyük ilgi gördü. Şimdi ise Gemius, Threads’e olan bu ilgiyi rakamlarla ortaya koydu.

Threads, gücünü Instagram’dan ve dolayısıyla Meta’nın veritabanından aldığı için kullanıcıları toplamakta hiç zorlanmadı. Açıldığı ilk gün milyonlarca yeni kullanıcı kazanan Threads, son olarak pazartesi günü Zuckerberg’ün paylaştığı verilere göre sadece 5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 100 milyona iki ayda ulaşan ChatGPT’yi dahi geride bırakan ve bunu 5 günde başaran Threads böylece alanında dünyanın en hızlı büyüyen platformu oldu.

Türkiye'de Threads verileri: 4.8 milyon gerçek kullanıcı, 43,6 milyon ziyaretçi

Yayıncıların web rekabet analizinde ortak tercihi olan ve güvenerek kullandıkları Gemius Audience’ın verilerine göre Threads’e olan bu ilgiyi Türkiye’de de görebiliyoruz. 5-9 Temmuz tarih aralığını mercek altına aldığımızda platformun 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunabildiği dikkat çekerken, bu süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görülüyor.

Henüz bir web arayüzü bulunmadığından bu veriler sadece Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen Threads uygulamasıyla sınırlı.

Threads’e giren kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırdı

Dikkat çeken bir başka veri de platformda geçirilen süreyle ilgili. Bu tarih aralığında Threads’e giren kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırmayı tercih etti.

Twitter’ın tek rakibi elbette Threads değil. Türkiye’de çok bilinmese de Mastodon, Bluesky, Truth Social ve T2 gibi gün geçtikçe kullanıcı sayısını artıran platformlar da var. Ancak şu anda hepsi Threads’in açık ara gerisinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.