Twitter'ın, rakibi Threads'e giden bağlantıları engellediği ortaya çıktı

Twitter'ın, Twitter aramalarında Threads.net'in web sitesine giden bağlantıları engellediği ortaya çıktı.
Twitter'ın, rakibi Threads'e giden bağlantıları engellediği ortaya çıktı

Meta'nın Instagram entegrasyonlu yeni sosyal medya platformu Threads, geçtiğimiz hafta yayına alındığından bugüne geçen sürede ciddi bir ilgi ile karşılandı. Uygulamanın kullanıcı sayısı 5 günde 100 milyonu aşarken, Threads ülkemizde de sevilen bir uygulama haline geldi. Gemius verilerine göre platformun ülkemizde 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunabildiği dikkat çekerken, bu süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görüldü. 

Threads tarafında bunlar yaşanırken Twitter'ın trafiğinde düşüş yaşadığı iddia edildi, ancak şirketin CEO'su Linda Yaccarino, Twitter'ın geçtiğimiz hafta, şubat ayından bu yana en yüksek kullanım oranına ulaştığını açıkladı. Tabii bu bilgi ne kadar doğru, bilmiyoruz. Zira bu açıklama yapılsa da herhangi bir veri paylaşılmadı.

Şimdi ise ilgi çekici başka bir bilgi ortaya çıktı. Kullanıcılar Twitter'ın, Twitter aramalarında Threads.net'in web sitesine giden bağlantıları seçici olarak engellediğini ve bunun da herhangi birinin Threads'teki konuşmaları ortaya çıkarmasını veya kullanıcıların profillerini bulmasını zorlaştırdığını bildirdi.

Teknoloji uzmanı Andy Baio tarafından açıklanan bilgilere göre Twitter'ın Threads bağlantılarını engellediğini görmek için arama kısmına "url:threads.net" yazmak yeterli. Bunu yazdığınız zaman herhangi bir sonuçla karşılaşmıyorsunuz. Bununla birlikte, sadece threads.net aramasında bazı sonuçlara ulaşmak mümkün oluyor. Ancak yine de url:threads.net aramasında bir sonuç alınamıyor olması, Twitter'ın bazı engellemelere gittiğini gösteriyor.

Bu engellemelerin ne zaman başladığı belli değil ve şirketten bu konuda bir cevap da alınamıyor. Ancak şirketin bu hamlesi, Threads'i gerçek bir rakip olarak gördüğünü kanıtlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.