eBay, ürünler için yapay zeka destekli orijinallik doğrulama hizmeti sunan Certiligo'yu satın aldı

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından eBay, ürünler için yapay zeka destekli kimlik doğrulama hizmeti sunan Milano merkezli Certiligo'yu satın aldığını açıkladı.
eBay, ürünler için yapay zeka destekli orijinallik doğrulama hizmeti sunan Certiligo'yu satın aldı

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından eBay, ürünler için yapay zeka destekli kimlik doğrulama hizmeti sunan Certiligo'yu satın aldığını açıkladı. Satın almanın mali detayları ise paylaşılmadı. 

Merkezi Milano'da bulunan Certilogo, tüketicilere sevdikleri markalar ve moda ürünleriyle etkileşim kurmaları, güvenilir ürün bilgilerine erişmeleri, orijinalliği doğrulamaları ve döngüsel hizmetleri kolayca etkinleştirmeleri için bir yol sunuyor. Yani ürünler için kimlik doğrulamanın odağında "güvenilir ürün bilgilerine erişmek" ve "orijinallik doğrulamak" yer alıyor, ki bu durum, özellikle e-ticaretin şahlandığı son dönemde gerçekten önemli bir kıstas oldu diyebiliriz. 

eBay'in Certiligo'yu satın alması ise şirketin kendi pazarında ikinci el moda kimlik doğrulamasını artırmak istediğini ortaya koyuyor. 

Bu yeni satın alma, eBay'in son birkaç yıllık satın almaların devamı diyebiliriz, zira şirket, son dönemde kimlik doğrulama ve dolandırıcılık tespiti konusunda bazı satın almalar gerçekleştirdi. eBay, 2021'de Sneaker Con Digital'ın yüksek ücretli ayakkabıların orijinalliğini doğrulayan kimlik doğrulama işini, şubat ayında ise yapay zeka destekli dolandırıcılık tespit şirketi 3PM Shield'i satın almıştı.

eBay Başkan Yardımcısı Charis Marquez, son satın alma ile eBay'in markalara hem esnek hem de uyumlu, güvenli, bağlantılı ürün çözümleri sunabileceğini söyledi. Certilogo CEO'su ve Kurucusu Michele Casucci ise Certilogo ve eBay arasındaki ortaklığın, tüketiciler ve markalar için bağlantı kurma fırsatlarının kilidini açacağını ve döngüsel ekonomiyle etkileşimi etkinleştirmek ve genişletmek için yeni potansiyel oluşturacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.