Zoom, kaçırılan toplantılar için yapay zeka destekli özetler hazırlıyor

Zoom IQ ile kullanıcılar toplantı özetleri oluşturarak bu özetleri Zoom Team Chat veya e-posta üzerinden diğer kullanıcılara gönderebilir.
Zoom, kaçırılan toplantılar için yapay zeka destekli özetler hazırlıyor

Görüntülü görüşme platformu Zoom, kaçırdığınız toplantılar için yapay zeka destekli özetler sunmaya başladı. İlk olarak Mayıs ayında Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre edeceğini açıklayan Zoom, aynı şekilde yapay zeka destekli özetlerin de sinyalini vermişti. Yapay zeka destekli özellikler sunan Zoom IQ, kullanıcıların karşısına ücretsiz deneme sürümüyle çıkıyor. 

Zoom IQ ile kullanıcılar, toplantı özetleri oluşturarak bu özetleri Zoom Team Chat veya e-posta üzerinden diğer kullanıcılara gönderebilir. Üstelik bu işlemleri, toplantıları kaydetmeden gerçekleştirebilir. Şu an için toplantı özetlerinin ne kadar detaylı ya da doğru olduğunu denemeden söylemek pek mümkün değil. Ancak kaçırılan toplantı hakkında bilgi sahibi olmak için tüm toplantıyı izlemek yerine özeti okumak, kullanıcılara daha işlevsel gelebilir. 

Yapay zeka destekli mesaj yazma özelliği 

Bu özelliğe ek olarak Zoom, yapay zeka kullanarak Team Chat'te mesaj yazma özelliğini de tanıttı. OpenAI'ın teknolojisinden faydalanan bu özellik sayesinde kullanıcılar, Team Chat'te yer alan sohbetin bağlamına dayanarak mesajlar oluşturabiliyor. Bununla beraber, mesajı göndermeden önce mesajın uzunluğunu ya da ses tonunu ayarlamanızı sağlıyor. 

Zoom IQ'nun sunduğu özellikler arasında toplantıdan öne çıkanlar ve bölümler oluşturma da yer alıyor. İlerleyen dönemde Zoom, OpenAI ve Anthropic ile kurduğu iş ortaklıkları sayesinde yeni yapay zeka destekli özellikler sunmayı da planlıyor. 

Gelecekte karşımıza çıkabilecek özellikler arasında ise önceki toplantıların, telefon görüşmelerinin ve e-postaların bağlamına göre yapay zeka destekli e-posta yazma ve Zoom Team Chat'teki konuşmaları tek tıkla özetleme de yer alacak. 

Bunun yanı sıra toplantıya geç kalanlar için toplantı özetleri sunma da Zoom'un gündeminde. Ayrıca metne dayalı komutlarla (prompt) whiteboard taslakları üretme ve beyin fırtınası seanslarıda ortaya çıkan fikirleri otomatik olarak organize etme de önümüzdeki dönemde karşımıza çıkan özellikler olacak. 

Eğer Zoom One veya işletmeler için sunulan Zoom paketlerini kullanıyorsanız, ürünü şu an için ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Ancak bu ücretsiz deneme sürümü kısıtlı bir zaman zarfı için kullanıcılara açık olacak. Zoom IQ'nun fiyatlandırma politikası ise önümüzdeki aylarda belli olacak. 

Microsoft başta olmak üzere pek çok şirketin kurumsal ürünlerine yapay zeka eklediğini görmeye devam ediyoruz. Salesforce'un Slack ürünü, çalışma arkadaşlarınıza ChatGPT destekli yanıtlar vermenizi sağlarken, sizin adınıza toplantılara katılabiliyor. Microsoft ise 365 uygulamalarına yapay zeka destekli Copilot özelliğini ekledi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.