Slack'e ChatGPT entegrasyonu geliyor

OpenAI ile iş birliği yapan Salesforce, Slack'e ChatGPT'yi entegre edeceğini açıkladı. Slack, kısa bir süre sonra kullanıcıların OpenAI'ın üretken yapay zeka teknolojisini uygulama içinde kullanmalarına izin verecek.
Slack'e ChatGPT entegrasyonu geliyor

Yapay zeka öyle hızlı bir yükselişte ki bu alanda en önemli şirketlerden biri olan OpenAI, teknoloji devleriyle iş birliklerine hız kesmeden devam ediyor. Şirket bu kapsamda Salesforce ile bir araya geldi ve iki şirket, Slack için ChatGPT entegrasyonunu tanıttı. Bu entegrasyon ile Salesforce'un sahip olduğu Slack, kısa bir süre sonra kullanıcıların OpenAI'ın üretken yapay zeka teknolojisini uygulama içinde kullanmalarına izin verecek.

Slack için ChatGPT uygulaması, platformun mevcut arayüzünde çalışan bir dizi özelliğe sahip olacak. Şirketin EinsteinGPT olarak adlandırdığı teknoloji, işletmelerin e-posta taslakları, müşteri hesabı bilgileri ve bilgisayar kodu oluşturmasına imkan sağlayacak. Söz konusu teknoloji, kullanıcıların konuşma kanallarını özetlemesine, projeler ve konular hakkında hızlı bir şekilde bilgi aramasına yardım edecek.

Aslında EinsteinGPT, sadece Slack'e entegre bir teknoloji olmayacak. Bir örnek vermek gerekirse bu teknoloji, ekiplerinin satın alma olasılığı en yüksek olan müşteriyi bulmasına yardımcı olabilecek. Yani aslında ChatGPT'nin Slack'e entegrasyonu bunu sadece bir kısmı, ancak bu kısım birçok kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor. Zira paylaşılan verilere göre Slack'in 2022'de günlük aktif kullanıcı sayısı 10 milyon civarındaydı. Bu veri de ChatGPT teknolojisinin Slack'le günde en az 10 milyon insana ulaşması demek. 

Aslında iş yerlerinde yapay zeka kullanımı bir hayli artmış durumda. Yapılan araştırmalar, çalışanların yüzde 45'e yakınının işine yardımcı olması için yapay zekadan yararlandığını gösteriyor. Ancak bunu patronlarından gizleyenlerin oranı daha fazla. Bunun en önemli nedeni ise hiç şüphesiz çalışanların işlerini kaybetme korkusu yaşamaları. Ancak yapay zeka doğru yerde, doğru şekilde kullanıldığında insan hayatını kolaylaştırabilecek bir teknoloji ve Microsoft, Salesforce gibi teknoloji devlerinin böyle adımlar atması da bu yüzden önemli.

Yapay zekanın iş yerinde kullanımı nereye evrilir, şu an için kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak görünen o ki bu süreç beklediğimizden de hızlı ilerleyecek. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.