Zoom, Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre edecek

Zoom, chatbot'u işletmelerin müşteri desteği için bir kanal olarak kullanabilecekleri "Contact Center" ürününe ekleyecek. Şirket, aynı zamanda Zoom Ventures ile Anthropic'e açıklanmayan miktarda yatırım da yaptı.
Zoom, Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre edecek

Son dönemde her platform yapay zekaya bir şekilde dokunuyor ve bu kapsamda çeşitli iş birlikleri yapıyor. Zoom da bu platformlardan biri. Halihazırda OpenAI ile ortaklık yoluyla oluşturduğu bir asistan olan Zoom IQ aracılığıyla sunulan yapay zeka destekli yeteneklerine sahip olan Zoom, şimdi bunu Anthropic iş birliği ile farklı noktaya taşımayı hedefliyor. 

Zoom ve Anthropic ortaklığı ile şirket, yapay zeka sohbet robotu Claude'u üretkenlik platformuna entegre edecek. Zoom, chatbot'u işletmelerin müşteri desteği için bir kanal olarak kullanabilecekleri "Contact Center" ürününe ekleyeceğini söylüyor. Şirket, mart ayında hayata geçirilen Claude'un, müşteriler ile ilgili çözümleri yönlendirmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor. Zoom'un, temsilcilere doğru kaynakları sağlamak için yapay zekayı kullanacağı ve böylece müşterilere arama nedenlerinden bağımsız olarak hizmet sunulacağı da paylaşılanlar arasında yer alıyor.

Şirketin Claude'u, uygulamanın Ekip Sohbeti, Toplantılar, Telefon, Beyaz Tahta ve Zoom IQ gibi diğer alanlarına nasıl uygulayacağı şu an için belirsiz, ancak yapılan duyuruya göre böyle bir entegrasyon planı da mevcut. Bu noktada Zoom'un Claude'dan, yapay zeka kullanan diğer üretkenlik uygulamalarıyla olan rekabetine yardımcı olmak için yararlanacağı tahmin ediliyor. Bu da oldukça akıllıca bir yaklaşım olacaktır. 

Zoom Ventures ile Anthropic'e yatırım yapıldı

Zoom ve Anthropic'in tek yeniliği bu da değil. Şirket yatırım kolu Zoom Ventures ile Google destekli Anthropic'e yatırım yaptığını duyurdu. Zoom, hem Anthropic hem de OpenAI ile çalışmanın yapay zekaya yönelik birleşik yaklaşımını güçlendirmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Zoom, yatırımın mali detaylarını ise paylaşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.