OpenAI'ın eski çalışanlarının kurduğu Anthropic'ten ChatGPT benzeri uygulama: Claude

Claude, diğer yapay zeka sohbet robotlarının aksine, yapay zekadaki hızlı gelişmelerin dünyayı olumlu yönde etkilemesi için daha az önyargılı yanıtlarla daha güvenli bir yapay zeka sunmayı hedefliyor.
OpenAI'ın eski çalışanlarının kurduğu Anthropic'ten ChatGPT benzeri uygulama: Claude

OpenAI'ın eski çalışanları Daniela Amodei ve Dario Amodei tarafından hayata geçirilen Anthropic, CahtGPT benzeri ürünü Claude'u piyasaya sürdü. Genel hatlarıyla ChatGPT'den pek farkı olmayan Claude, girişimi ilk kullananlara göre özellikle iki yönden farklılık gösteriyor. Bunlardan ilki Claude ile sohbetin daha kolay olması, ikincisi ise aracın zararlı çıktılar üretme olasılığının daha düşük olması.

Claude, 2022'nin sonlarından beri kapalı beta geliştirme aşamasındaydı. Şimdi ise ürün herkes için açıldı. Anthropic, Claude'un standart sürümünü piyasaya sürmenin yanı sıra, tam özellikli muadili ile karşılaştırıldığında daha ucuz, daha hızlı ve daha hafif bir model olan Claude Instant'ı da yayına aldı.

Claude'un diğer yapay zeka sohbet robotlarının aksine, yapay zekadaki hızlı gelişmelerin dünyayı olumlu yönde etkilemesi için daha az önyargılı yanıtlarla daha güvenli bir yapay zeka sunmayı hedeflediği belirtiliyor. Claude'un da tıpkı ChatGPT gibi sorular sormak, kariyer tavsiyesi almak, arama sonuçlarını sentezlemek, ofis görevlerini otomatikleştirmek, satışları desteklemek ve müşteri hizmetleri sorgularını yönetmek için kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Bu arada Anthropic'in ciddi bir yatırım desteğine sahip olduğunu söylemeden geçmemek gerek. Şirket, kısa bir süre önce Google'dan 300 milyon dolar yatırım almıştı. Üstelik Salesforce gibi şirketler de Anthropic'i destekliyor. Bu oldukça önemli, zira OpenAI da Microsoft gibi bir teknoloji devini arkasına almış bir şirket ve OpenAI'ın şu anda alanında lider konumda olduğunu görüyoruz. Üstelik GPT-4'un kullanıma sunulması da bunu pekiştiriyor. 

Anthropic'in Claude'unu kullanabilmek için şirketin web sitesinde bulunan formu doldurup uygulamanın size açılmasını bekleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.