Salesforce Ventures, 250 milyon dolarlık üretimsel yapay zeka yatırım fonunu duyurdu

Salesforce Ventures'ın üretimsel yapay zekaya odaklanan yeni yatırım fonu şimdiye kadar You.com, Anthropic, Cohere ve Hearth.AI olmak üzere 4 girişime yatırım yaptı.
Salesforce Ventures, 250 milyon dolarlık üretimsel yapay zeka yatırım fonunu duyurdu

Salesforce Ventures, 250 milyon dolarlık yeni üretimsel yapay zeka yatırım fonunu duyurdu. Salesforce Ventures'ın üretimsel yapay zekaya odaklanan bu yeni yatırım fonu, şimdiye kadar You.com, Anthropic, Cohere ve Hearth.AI olmak üzere 4 girişime yatırım yaptı.

Yatırım yapılan girişimlere yakından baktığımızda; Google rakibi You.com'un yakın zamanda arama motoru deneyimine ChatGPT benzeri YouChat'i eklediğini görüyoruz. ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın araştırma GMY'si Dario Amodei tarafından kurulan Anthropic ise VC'lerin göz bebeği haline gelmiş durumda. Doğal dil işleme (NLP) girişimi Cohere, Google ile yeni bir ortaklığa imza atarken, Hearth.AI ise yapay zeka destekli ilişki yönetimi kavramını ortaya atıyor. 

Salesforce bu yatırımların ötesinde kendi platformuna da ChatGPT benzeri özellikler ekliyor. Bunun için OpenAI ile iş birliği yapan Salesforce, Einstein GPT'yi duyurdu. Einstein GPT ile CRM platformu, üretimsel yapay zeka ile buluşmuş oluyor.

Hatta bu yenilik kapsamında Slack'e ChatGPT entegrasyonu geldiğini sizlere daha önce aktardık. Slack, kısa bir süre sonra kullanıcıların OpenAI'ın üretken yapay zeka teknolojisini uygulama içinde kullanmalarına izin verecek. 

Bu arada bu yeni yatırım fonu Salesforce'un yapay zekaya odaklanan ilk yatırım fonu da değil. Şirket, 2017'de Salesforce platformunda yapay zeka geliştirmeleri yapılması için 50 milyon dolarlık fonunu duyurmuştu. Salesforce'un bu yeni yatırım fonu ile geçmişe kıyasla daha geniş bir spektrumda girişimleri destekleyeceği kesin. Görünen o ki; şirket, üretimsel yapay zeka yarışında geride kalmak istemiyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.