Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams'e yapay zeka özellikleri geliyor

Microsoft, bu ayın başındayeni nesil yapay zekayı her iş koluna getirmek için Dynamics 365 Copilot'ı duyurmuştu. Şimdi, Copilot tüm Microsoft üretkenlik uygulamalarına geliyor
Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams'e yapay zeka özellikleri geliyor

Microsoft, OpenAI ile yaptığı 10 milyar dolarlık anlaşma sonrasında uygulamalarına yapay zeka desteği eklemeye başlamıştı. Bunun ilk örneğini, Edge tarayıcısı ile Bing'de gördük. Hatta Microsoft, Bing'in en başından beri GPT-4 teknolojisini kullandığını söyledi ve Bing'deki bekleme listesini ortadan kaldırarak uygulamayı herkes için erişilebilir hale getirdi. 

Ayrıca Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sunmuş, geçtiğimiz haftalarda kurumsal araçlarına entegre ettiği yapay zeka destekli Copilot'ı duyurmuştu. Copilot ile kuruluşların çalışanlarını satış, hizmet, pazarlama, operasyonlar ve tedarik zinciri rolleri için oluşturulmuş yapay zeka araçlarıyla destekleyeceği bilgisi paylaşılmış; ancak bu özelliğin genişletileceği alanlara dair herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Tüm bunların yanı sıra Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da biliniyordu. İşte şimdi, Microsoft işin bu kısmına ulaşmış durumda. Microsoft 365 Copilot ile şirket, Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams gibi uygulamalara yapay zekayı getirdiğini açıkladı

Microsoft 365 Copilot, kullanıcıların iş süreçlerini daha da optimize etmelerine yardımcı olacak yapay zeka teknolojisi kullanarak, işletmelerin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Bu hizmet, kullanıcılara Microsoft 365 uygulamalarını daha iyi kullanmaları için öneriler sunacak, sorunları hızlı bir şekilde çözecek ve hatta yeni çözümler geliştirmek için kullanıcılardan geri bildirimler alacak.

Peki, bu uygulamalar için yapay zeka nasıl çalışacak, bir de ona bakalım. Copilot, Word'de insanlarla birlikte çalışırken yazı yazma, düzenleme, özetleme ve oluşturma işlemlerini gerçekleştirecek. PowerPoint'te ise doğal dil komutlarıyla fikirleri tasarlanmış bir sunuma dönüştürerek oluşturma sürecini kolaylaştıracak. Excel'deki Copilot, zamandan tasarruf sağlamak için bilgileri kilitleme, trendleri belirleme veya profesyonel görünümlü veri görselleştirmeleri oluşturma konusunda yardımcı olacak.

Outlook'taki Copilot, posta kutusunu özetleme ve yönetme konusunda yardımcı olarak, daha fazla zamanın iletişim kurmaya harcanmasına olanak tanıyacak. Teams'teki Copilot, gerçek zamanlı özetler ve eylem maddeleriyle toplantıları daha verimli hale getirecek.

Uygulama geliştiricileri için yapay zeka

Power Platform'daki Copilot, Power Apps ve Power Virtual Agents içindeki iki yeni özellikle düşük kodlu araçlarla geliştirme sürecini hızlandıracak ve optimize edecek. Aslında Power Apps'e entegre edilen Copilot, uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını daha hızlı bir şekilde oluşturmalarına olanak tanıyacak; geliştiricilere öneriler sunacak, kodlama işlemlerini otomatikleştirecek ve hatta geliştiricilerin kodlama yapmadan önce uygulamanın nasıl görüneceğini görmelerini sağlayacak. Platform, uygulama geliştirme sürecini hızlandıracak ve geliştiricilerin daha fazla verimlilik sağlamalarına yardımcı olacak.

Business Chat ise belgeler, sunumlar, e-postalar, takvim, notlar ve kişilerden gelen verileri birleştirerek sohbetleri özetleme, e-posta yazma, önemli tarihleri bulma veya diğer proje dosyalarına dayalı bir plan yazma konusunda yardımcı olacak. 

Bu ayın başlarında Microsoft, yapay zekayı her iş koluna getirmek için Dynamics 365 Copilot'ı duyurmuştu. Şimdi, Copilot tüm Microsoft üretkenlik uygulamalarına geliyor diyebiliriz. Microsoft, bunu şu anda küçük bir grup ile test ediyor. Bu yenilikler kısa süre sonra herkes için aktif edilebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.