Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sundu

Geliştiriciler ve işletmeler artık OpenAI'ın ChatGPT modelini kendi bulut uygulamalarına entegre edebilecek, aynı zamanda çok daha fazla uygulama ve hizmette konuşmalı yapay zekayı etkinleştirebilecek.
Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sundu

Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sunmaya başladığını duyurdu. Buna göre geliştiriciler ve işletmeler artık OpenAI'ın ChatGPT modelini kendi bulut uygulamalarına entegre edebilecek, aynı zamanda çok daha fazla uygulama ve hizmette konuşmalı yapay zekayı etkinleştirebilecek.

Microsoft, ChatGPT geçen yılın sonlarında kullanıma sunulduğundan beri ürünün, içeriği özetlemek, önerilen e-posta kopyasını oluşturmak ve hatta yazılım programlama sorularına yardımcı olmak gibi çeşitli senaryolar için kullanılabileceğini gördü. Şimdi Azure OpenAI Hizmeti'nde ön izlemede olan ChatGPT ile geliştiriciler, beklenmeyen soruları ele almak için mevcut botları geliştirmek, daha hızlı müşteri desteği çözümleri sağlamak için çağrı merkezi konuşmalarını özetlemek, kişiselleştirilmiş yeni reklam kopyası oluşturmak dahil olmak üzere yapay zeka destekli özel deneyimleri doğrudan kendi uygulamalarına entegre edebilecekler.

İşletmeler de müşterilerden gelen sorguları işlemek, konuşmaların özetlerini sağlamak, e-postaları otomatikleştirmeye yardımcı olmak gibi konularda bu teknolojiden yararlanabilecekler.

Microsoft, Azure OpenAI kullanıcılarının, 1000 belirteç için 0,002 dolar olarak belirlenen fiyatlandırmayla ChatGPT'nin ön izlemesine bugün erişmeye başlayabileceklerini söylüyor. Azure OpenAI Hizmeti kayıt gerektirdiği ve şu anda yalnızca Microsoft tarafından yönetilen müşteriler ve iş ortakları tarafından kullanılabildiği için geliştiricilerin özel erişim için başvurmaları gerekiyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde kurumsal araçlarına entegre ettiği yapay zeka destekli Copilot'ı duyurmuştu. Bunun yanı sıra Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da biliniyor. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği şu an için belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.