Microsoft, GPT-4 destekli Bing'i herkese açtı

Bing'i kullanabilmek için bir bekleme listesine kayıt olmak gerekiyordu. Şu anda bekleme listesi ortadan kalkmış ve yeni Bing herkese açılmış gibi duruyor. 
Microsoft, GPT-4 destekli Bing'i herkese açtı

Son dönemde ChatGPT'ye ve dolayısıyla yapay zekaya olan talep ile büyük teknoloji devleri de kendi adımlarını atmaya başlamıştı. Bu kapsamda OpenAI'a 10 milyar dolar yatırım yapan şirket, ChatGPT destekli Bing tarayıcısını yayına almıştı. Ancak Bing'i kullanabilmek için bir bekleme listesine kayıt olmak gerekiyordu. Şu anda bekleme listesi ortadan kalkmış ve yeni Bing herkese açılmış gibi duruyor. 

Ancak paylaşılan bilgilere göre yine de "bekleme listesine kayıt ol" seçeneğine tıklamak gerekiyor. Değişen, bekleme listesine tıklandığında sisteme direkt giriş yapabiliyor olmak. The Verge, bu konuda bir Microsoft yetkilisine ulaşıp bunun sistemsel bir hata olup olmadığını sorduğunda, iletişim direktörü Caitlin Roulston'ın bunun bir ön izleme dönemi olduğunu söylediğini belirtti. Roulston, bazı kullanıcılar için yeni Bing'e erişimi hızlandırabilecek çeşitli testler yaptıklarını ve Bing.com'a kayıt yaptırılabileceğini açıkladı.

Microsoft'un bekleme listesi değişikliği, şirketin Bing AI sohbet robotunun OpenAI'ın yeni nesil yapay zeka dil modeli olan GPT-4 üzerinde gizlice çalıştığını doğrulamasının akabinde gerçekleşti. Hatırlarsanız Microsoft, yeni Bing'de en baştan beri GPT-4 kullandığını açıklamıştı

Microsoft'un kurumsal Genel Müdür Yardımcısı ve Tüketici Pazarlama Müdürü Yusuf Mehdi, yaptığı açıklamada yeni Bing'in GPT-4 ile çalıştığını ve şirketin, GPT-4 arama deneyimi için özelleştirdiğini dile getirmişti, ancak bu çok da şaşırtıcı bir bilgi değildi. Çünkü yeni Bing'in GPT-4 ile çalıştığı bir süredir konuşulmaktaydı. 

Microsoft, geçtiğimiz aylarda OpenAI ile anlaşma yaptıktan sonra birçok ürününe yapay zeka teknolojilerini hızlı bir şekilde entegre etmeye başlamıştı. Şirket bu kapsamda ilk olarak OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurmuştu. Daha sonra ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sunan şirket, geçtiğimiz günlerde kurumsal araçlarına entegre ettiği yapay zeka destekli Copilot'ı duyurmuştu. Bunun yanı sıra Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.