Kalp yetmezliği için çözümler geliştiren Fire1, 25 milyon dolar yatırım aldı

2013 yılında Hanson Gifford tarafından kurulan şirket, kronik hastalıklara odaklanıyor. Fire1'ın ilk ürünü kalp yetmezliği hastalığı üzerine geliştirildi.
Kalp yetmezliği için çözümler geliştiren Fire1, 25 milyon dolar yatırım aldı

Kalp yetmezliğine odaklanan Fire1, 25 milyon dolar yatırım aldı. 25 milyon dolarlık tur, Andera Partners ve Novo Holdings tarafından yönetildi. İrlanda merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Gilde Healthcare, Gimv, the Ireland Strategic Investment Fund, Lightstone Ventures, Medtronic, New Enterprise Associates ve Seventure Partners vardı.

Anlaşmaya göre yeni yatırımla, Novo Holdings Venture Investments Ortağı Eric Snyder ve Andera Partners'ın Direktörü Aneta Sottil, Fire1'ın yönetim kuruluna katıldı.

2013 yılında Hanson Gifford tarafından kurulan şirket, kronik hastalıklara odaklanıyor. Fire1'ın ilk ürünü kalp yetmezliği hastalığı üzerine geliştirildi. Şirket, milyonlarca kalp yetmezliği hastasının normal yaşamlarına kavuşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Ürettikleri cihaz, bacağın üst kısmındaki damara yerleştiriliyor. Cihaz, hastalarının sonuçlarını iyileştirmeye yönelik yeni bir uzaktan izleme çözümü olarak ön plana çıkıyor. 

Kalp yetmezliği kalbin çeşitli nedenlere bağlı olarak zarar gördüğü veya zayıfladığı durumlarda ortaya çıkan bir hastalık olarak tanımlanıyor. Dünya çapında 60 milyondan fazla hastayı etkiliyor ve 65 yaş üstü hastalarda hastaneye yatışların öncelikli nedenleri arasında yer alıyor. Sadece İngiltere'de 900 bin kişi bu hastalıktan muzdarip. Bu hastalığın tedavi maliyeti ise yılda 2 milyar pound'a mal oluyor.

Geçen aralık ayında kardiyovasküler hastalıkları erken teşhis etmeye odaklanan Cardiosense, 15,1 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. 15,1 milyon dolarlık yatırım turu Hatteras Venture Partners ve Broadview Ventures tarafından yönetilmişti. 2020 yılında kurulan şirket, bu hastalıkları erken teşhis etme üzerine çalışıyor. Bunun için yapay zeka destekli çok sensörlü giyilebilir cihaz geliştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.